Zimná starostlivosť o pokožku a pleť so Ziajou

štvrtok 19. decembra 2013

S nástupom chladných a mrazivých dní dostáva naša pokožka poriadne zabrať. Teplotné rozdiely, vietor, sneh a metelica sa negatívne podpíšu i na vašej pleti.  Suchá pokožka pôsobí napnuto, stráca svoj prirodzený lesk a ľahšie sčervenejepreto je najvyšší čas prispôsobiť svoju starostlivosť tomuto ročnému obdobiu. Tak ako je prirodzené, že v lete používame ľahké našlahané krémy, pre zimné obdobie platí opak. Siahame po mastnejších a výživnejších krémoch, mliekach maslách, a to nezávisle od typu pokožky. I mastná pokožka potrebuje v zime dostatok výživy a starostlivosti. Dnes vám bližšie predstavím tri produkty z kozieho mliečka značky Ziaja :-) Všetky produkty z tejto rady obsahujú aktívny komplex zložiek z kozieho mlieka, ktorý je bohatý na proteíny, organické kyseliny, lipidy, uhľohydráty, vitamín A a vitamín D. Pokožka sa tak stáva pružnejšou, vláčnejšou a dokonale hydratovanou a navyše i chránenou pred nepriaznivými vplyvmi počasia a prostredia.

Kozie mlieko býva označované za „elixír krásy a mladosti“, či „symbol dlhého života“. Ako vidíte, našlo si svoje zaslúžené miestečko v kozmetike, a teda i u mňa doma na poličke :-)
Ziaja / kozie mlieko- maska na tvár, krém na ruky, telové maslo

Čo píše výrobca
20+ "Pre suchú pleť so sklonom k tvorbe vrások. Napomáha k obnove pokožky a vyhladzuje menšie vráskyIntenzívne hydratuje pokožku. Dodáva pokožke chýbajúce prírodné vyživujúce zložky."

Keďže ide o hydratačnú masku, ktorej účelom je pleť  hydratovať, obnoviť bunky pokožky a vyhladiť prvé vrásky, môžete si ju smelo natrieť na celú tvár. Ak máte suchú pleť, tak smelo do toho, pri akné to asi nebude najvhodnejšie riešenie, preto upozorňujem, že pred použitím by ste mali zvážiť, aký typ pleti máte. Ja som si masku natrela na celú tvár i krk, i pod oči a iné citlivé miesta, kam si zvyčajne masky nedávam. Maska je na pohľad, konzistenciou i vôňou ako krém, ani necítite, že ju máte :-) Zabudla som, že ju mám, vážne :D Je ľahučká, po 20 minútach vám bude musieť niekto iný pripomenúť, že si ju máte už konečne zmyť. Keď som ju konečne dala z tváre dole, mimochodom odmyla sa takmer sama, nevidela som hneď rozdiely. Až na druhý deň mi priša pleť o čosi jemnejšia, ale len o trošičku. Pri mladej pleti si asi rozdiel tak ľahko nevšimnete ako pri tej zrelšej, preto som ju dala otestovať i mojej mame. Tá mi hneď povedala, že je táto maska super a že má po nej pleť veľmi dobre hydratovanú a vláčnu. Samozrejme posúvam túto informáciu ďalej :-)

objem: 7 ml

Čo píše výrobca
25+ Pre suchú pleť so sklonom k tvorbe vrások
"Dopĺňa nedostatok lipidov, regeneruje prirodzenú ochrannú bariéru.Výrazne upravuje elastickosť a mäkkosť pokožky. Zanecháva jemnú a na dotyk hladkú pokožku."
Zloženie/ vitamín E, OMEGA 3, OMEGA 6, olivový olej, komplex zložiek z kozieho mlieka

Telové maslo je skvelou voľbou pre ľudí s veľmi suchou pokožkou. Krásne hydratuje a efekt je trvácnejší ako u klasického telového mlieka. To platí i pre toto masielko. V zime sa rada prikláňam k mastnejším, hutnejším a menej parfumovaným "mazadlám". V tomto prípade som absolútne spokojná, parfumácia je slabšia a taká klasická, nevtieravá. Obal je praktický a o troška väčší ako jeho 200 ml obsah, takže sa nedajte zmiasť. Čo sa týka jeho prvotnej funkcie-spĺňa ju skvelo. Nemám mu čo vytknúť, zloženie je výborné a pokožku mám po celý nasledujúci deň ako čerstvo natretú!!!Je však potrebná hrubšia vrstva! Čo je pre mňa skvelý pocit a presne to, čo od masla vyžadujem. Darčekmi z tejto rady určite nič nepokazíte ani u vašich príbuzných a maminiek. Mám skúsenosť, že staršie ročníky obľubujú túto radu najviac, lebo im vadia potravinárske a ovocné vône v kozmetike, výnimkou nie je ani moja mamina s tetou.  Toto maslo skvelou voľbou i ako darček, určite neurazí, ale nadchne  :-)

objem: 200 ml
cena: 6,79 eur

Čo píše výrobca
"Aktívny prípravok s bohatým, moderným zložením. Regeneruje suchú a málo pružnú pokožku. Intenzívne hydratuje, vyhladzuje a dodáva pružnosť pokožke rúk. Odstraňuje pocit drsnosti. Posilňuje nechty a zmenšuje sklon k štiepeniu a lámaniu."
Zloženie/ komplex zložiek z kozieho mlieka, D-panthenol, vitamín A, vitamín E

Krém na ruky je nenahraditeľná vec, najmä v zimnom období. Vtedy si natieram ruky i niekoľkokrát denne a stále mávam pocit, že mi to nestačí. Sú ľudia, ktorí už pri prvom styku s mrazom majú dlane hneď červené a tvoria sa im šupinky. Chvalabohu, že ja až také problémy nemávam, ale pocit napnutej pokožky rúk ma trápi hlavne teraz. Dnu je abnormálne suchý vzduch a vonku zasa mráz a vietor, pokožka sa nestíha adaptovať. I preto nosím krém na ruky vždy pri sebe v kabelke, aby som tento nepríjemný pocit eliminovala. Ziaja krém na ruky je z tých lepších krémov, aké som kedy vyskúšala. Je takej gélovitejšej konzistencie, veľmi dobre, ľahučko sa nanáša a hydratuje vcelku dobre. Nemusím si po ňom natierať ruky každú chvíľu ako pri iných riedkych krémoch :) Parfemácia je opäť nevtieravá, balenie nie je na výšku najmenšie ale v pohode sa zmestí do kabelky. Určite to nie je môj posledný krém na ruky od Ziaji, mám v zálohe ešte dva olivové :-)

objem: 80 ml
cena: cca 3-4 eurá

Teším sa na vaše komentáre ! :-)


4 komentáre