7 vecí za "babku" ktoré sa oplatia

sobota 22. marca 2014

Čaute kočky,
je tu koniec týždňa a s ním aj konečne troška času tvoriť na blogu :-) Povedala som si, že sme už dlho nemali článok tohoto typu, ale napravíme to. Pozrieme sa bližšie na 7 jednoduchých drogérkových produktov, ktoré sú cenovo prijateľné pre každého, dostupné a dokážu teda vyčarovať "hodne muziky za málo peňazí". Osobne nie som zástanca výhradne drahej kozmetiky, myslím že investovať sa dá aj lepšie (napr. na forexe :D) a taktiež rada skúšam stále niečo nové. Mnohí ľudia si myslia, že lacnejšia kozmetika=nekvalitná kozmetika. Nie vždy je tomu tak, práve naopak niekedy sklamú i tie najdrahšie značky. Sama sa postupne snažím preorientovať na prírodnú kozmetiku, ale dekoratívky sa jednoducho vzdať nehodlám :-)


1. Telové maslo Wellness&Beauty figy a ruža
Maslo kúpite vo všetkých drogériách Rossmann, ktoré na Slovensku bohužiaľ zatiaľ nemáme. České čitateľky ho však pravdepodobne už poznajú. Jedná sa o veľmi výrazne  parfumované a tuhé telové maslo. Zostala som doslova zaskočená, keď som ho doma prvýkrát otvorila. Prsty mi doň ledva šli zaboriť, také bolo hutné. Vonia enormne dobre, tak ovocne až exoticky ale komu by táto vôňa nesadla, majú na výber aj iné. Hydratácia je bombová, pokožku mám ako nemluvňa a keď sa ním natriem večer pred spaním vonia mi na tele ešte celý nasledovný deň a to nevravím ako je nasiaknuté celé pyžamo :-). Kúpila som ho za cca 60-70 Kč.

2. Gabriella Salvete Stars (Princess)
Aspoň jednu Gabrielku by mala mať doma každá žena. Kto ešte neprišiel na chuť pieskovým lakom, je to len otázka času, pretože nechtové novinky naznačujú, že s podobnými lakmi prídu na trh ďalšie a ďalšie značky. Dosť záleží natom, aký podklad použijete i aký je interval medzi lakovaním vrstiev. Vrstvy musia dokonale uschnúť. Stalo sa mi, že mi lak vydržal na nechtoch skoro týždeň alebo iba jeden deň. Dobrý podklad je podľa mňa základ. Najviac sa mi páči tento odtieň, je rozprávkový. V Tete je teraz akcia na tieto laky za 2,59.

3. Avon Ultra Colour Absolute rúž na pery (creamy melon)
Avon prišiel nedávno s novinkou rúžov s ľahkou krémovou textúrou v 20 krásnych odtieňoch, ktoré ani mňa nenechali chladnou. Do oka mi ihneď padol odtieň creamy melon, čo je jemná koralová farbička a tuším i hit nastávajúcej jari. Rúž sa veľmi ľahučko nanáša, je ako balzam. Pery sú hydratované a vyživené, i vďaka obsahu vitamínu C a E. Kolagén pery spevňuje a OF 15 im poskytuje ochranu. Farba je sýta a žiarivá, aj keď výdrž trocha zaostáva. Celkovo som veľmi spokojná, presne takýto odtieň som hľadala. Cena je cca 3,50.

4. Balea Aqua Serum 
Vynikajúca vecička na dehydratovanú a pleť, ktorá sa potrebuje "napiť". Nie je to sérum v klasickom slova zmysle, skôr taký fresh drink na denné používanie. Sérum má príjemnú jemnú a nevtieravú vôňu, takú čistú (čakala som čosi viac s chemickým nádychom) a je ľahučkej konzistencie. Balenie je praktické, jedno stlačenie postačí na oblasť celej tváre, naozaj ho netreba veľa. Veľmi dobre sa vstrebáva, nedráždi, nelepí, nezanecháva pocit mastnoty a môžete ho použiť toľkokrát do dňa, ako len chcete. Ja si ho dávam ráno na očistenú pleť, najmä na oblasť lícnych kostí a spánkov, kde mám celkovo suchšiu pleť a hneď zatým si nanášam make up. Nezaznamenala som žiadne problémy, akné ani nič podobné, čoho som sa obávala. Moja pleť sa za týždeň pozviechala a obdobie sucha som na chvíľu zažehnala. Sérum je super doplnkom pleťovej starostlivosti pre normálnu pleť (určite nenahradí krém), keď máte pocit, že vaša pleť smutne pozerá zo zrkadla. Má len prechodné obdobie, kedy pôsobí zvädnutá a potrebuje "vodu". Za cenu 3 eurá určite stojí sa vyskúšanie!

5. Oriflame hojivý zázrak ríbezľa
Kto by tento zázrak nepoznal? Malé roztomilé vajíčko je všestranný a univerzálny pomocník na suché miesta, zádery, popraskané pery, opary i začervenalé miesta. Každý ho používa podľa vlastnej potreby. Niet čo dodať- minimálne jeden mať po ruke je nutnosťou. Mne sa páči limitovaná edícia s vôňou ríbezle, ale mala som i tie klasické varianty. Dnes je síce už na trhu veľa podobných produktov, ale hojivý zázrak je proste stará dobrá klasika. Cena v akcii v katalógu sa pohybuje okolo 2 eur.

6. Miss Sporty Ohh Blushed Again 
Neviem prečo som si myslela, že líčka od Miss Sporty budú zlé a slabo pigmentované. Vôbec to nie je pravda. Hľadala som novú lícenku a narazila som nechtiac na akciu tak som si povedala-vyskúšam. A spravila som dobre. Farba, pigmentácia i slabý shimmer sú presne podľa môjho gusta. Vydrží takmer celý deň a čo je ďalšie plus-pri aplikácii nepráši a rovnomerne sa nanáša. Líčkam dodá prirodzený zdravý vzhľad (ja som bleduľa, tak odtieň mi pekne sadol). Obal z lacného plastu je síce malým mínusom, ale  čo by ste chceli za tú cenu. Inak lícenka sama o sebe je krásne pigmentovaná a pozostáva z 2 farieb, na výber sú viaceré varianty. Používať ich môžete podľa momentálnej chute, aj keď lícenka je strašne malinká, takže ja to automaticky neriešim a mixujem.  Cena v akcii je okolo 1,70. 

7. Balea Oil Repair vlasový olej
Olejček ma milo prekvapil, aj keď som to tušila. Je božský. Božsky vonia, božsky účinkuje. Obsahuje argánový olej a je určený na dennú starostlivosť, predovšetkým na končeky. Tie by mal zaceliť a zvláčniť. Vonia po kakau a vanilke, neskutočná kombinácia! Vlasy nádherne vôňajú, sú zdravšie, hladké a hrubšie na dotyk. Balenie má pumpičku, vďaka čomu sa ľahko aplikuje. Tento skvost za necelé 3 eurá je hrdým konkurentom drahým olejčekom. Rada obsahuje i šampón a kondicionér. Detailnejšia recenzia na šampón i olejček už čoskoro.

Aké výrobky by ste odporučili vy mne ?
Teším sa na komentáre :-)


19 komentárov

  1. Ten vlasový olej od Balea ma zaujal :O

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Balea aqua serum podla mňa by sa dalo použivať aj bez kremu nie? hlavne cez leto ked netreba tak natierať.. ale ano balea som si všimla nema v sebe tolko chemikalii šo som aj rada lebo aj šampon na vlasy mi nijako neubližuje a ten olejček je fakt užasny:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak je pravda že v lete toho kremu veľa potreba nie je, ale to serum je ozaj riedke je to len ako taky doplnok ja si ho nedavam všade iba na tie miesta kde potrebujem a ako nahradu kremu by som to nepouživala :)

      Odstrániť
  3. veľmi pekná farba laku, hojivý zázrak má snáď každý, je to naozaj super pomocník :-)
    The city of fashion

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak z tohto mám hojivý zázrak, princess lak, olej balea a lícenku, ale jednofarebnú- starú verziu v odtieni rose myslím. je to krásna farba a mám už neviemkoľké balenie. stará dobrá klasika bez shimmeru s krásnym prirodzeným efektom :)
    od baley by som chcela ešte hyalurónové produkty, tuším sa tá rada volá beauty effects. ale včera v DM akurát nemali kapsulky, ktoré som chcela najviac a krémov a masiek mám zatiaľ dosť, tak si na ne ešte počkám :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. wau tak pozerám máme toho spoločného :D ja som tým lícenkám dlho neverila, najradšej som mala od alverde ale teraz ma príjemne prekvapili :) o tom som už tiež počula ale podľa mňa na také máš ešte čas, veď si mladá :)

      Odstrániť
  5. Rtěnka z Avonu se mi moc líbí! A ty máš neskutečně krásný odstín :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. doslova som si ju vymodlila, táto sa mi páči najviac :))

      Odstrániť
  6. Avon rúž mám aj ja je super a hojivé zázraky Oriflame sú naj :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. rúž je absolútna delikatesa, taký krémový :) brala by som všetky ! :D

      Odstrániť
  7. S tvářenkou, lakem a vajíčkem souhlasím, zbytek jsem nezkoušela. :)
    http://smiling-emily.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. No tak vidím to tak, že sa musím na to sérum pozrieť aj ja :P
    A STARS- Princess ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Super věci :) je pravda že levnější produkty jsou někdy o mnoho lepší :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Já jsem měla místo tělového másla olej a musím říct, že jsem nadšená:)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Stars si určite kúpim, hrozne sa mi páčia laky s trblietkami. Olejčej na vlasy Balea mám, krásne vonia, fakt nič tak voňavé som doposiaľ nemala, je to skvelá vôňa, navyše sa vo vlasoch pri aplikácii nasucho aj udrží takže za mňa spokojnosť, len balenie mi asi potrvá večnosť minúť, čo nemám veľmi rada, ale tak pre tú vôňu to prežijem.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
  12. hmmmmmm.....myslím že značka miss sporty nie je veľmi kvalitná...mala som s nou skusenosti a absolutne ma nezaujala..ale budiš každý má iné chute:)ale oriflame hojivý zázrak je super mám z vôňou ruží a neviem si ho vynachváliť

    OdpovedaťOdstrániť