Život je krásny....s La Vie Est Belle

utorok 4. marca 2014


Všetko sa to začalo, keď som pred pár mesiacmi vyhrala v súťaži tvár Lancome kúzelný parfum s ešte kúzelnejším názvom. Náš spoločný príbeh sa ale začal písať sám od seba o čosi neskôr, keď sa naše cesty pretli a ja som po ňom konečne siahla ako po čestnom nástupcovi môjho doterajšieho miláčika. Avšak slovné spojenie - čestný nástupca dokonale nevystihuje podstatu a silu skvostu akým je nepochybne tento parfém. Nič krajšie, lahodnejšie a sladšie moje čuchové bunky dosiaľ neokúsili. I kvapka tohto čarovného elixíru vám rozjasní celučičký deň, osladí každý jeden krok. Flakón je jemný a štýlový, pre nežnú a elegantnú dámu ako vyrobený na mieru. No skutočná odzbrojujúca sila sa skrýva vo vnútri, v samotnom srdci luxusného a nadčasového balenia. Pri tomto parféme si môžete byť isté, že neostanete nepovšimnuté. I reakcie opačného pohlavia podčiarkujú jeho magické schopnosti. Krásna súhra čiernych ríbezlí a hrušky vás očarí už pri prvom stretnutí. V samotnom srdci sa ukrýva charakteristický tón lahodného kosatca. Iris pallida je kráľom medzi kosatcami, jeho silice, veľmi vzácne a vyhľadávané, v tejto kompozícii odkrývajú svoju jedinečnú sofistikovanosť.  Spočiatku je skoro až krehká, postupne však získava na sile a krásne sa rozvíja. Práve táto legendárna kvetina uchováva v srdci parfumu La Vie Est Belle  radosť a zostáva tak verná mytologickému príbehu o bohyni Iris, ktorá prinášala bohom dobré správy. Parfém som si v okamžiku zamilovala, nie prchavo a prvoplánovo, ale na celý život. Lahodne sa na tele rozplýva, i jednoduchému outfitu dodá okamžite punc luxusu. Vôňa ja enormne sladká, no jemná, nie ťažká, nevtieravá a predsa ľahko zapamätateľná. Je vynikajúcou variantou pre ženy s vyberaným vkusom a eleganciou, v nežnom prevedení. Získal si nielen moje srdce a sympatie, ale i obdiv a poklony okolia :-)

Neobyčajný príbeh neobyčajnej vône....
V roku 1949, si Armand Petitjean, zakladateľ značky Lancôme, uvedomil, že radosť je tá tajomná zložka, tá pravá emócia, ktorá dodáva šarm fascinujúcim ženám a presahuje ich fyzickú krásu. Vzápätí sa umelecký riaditeľ značky Lancôme, Georges Delhomme, pustil do návrhu flakónu, ktorý by zachytil samotnú esenciu šťastia. Po mnohých pokusoch predložil Armandovi Petitjean sklenený flakón v ktorom ako by bol pečiatkou úsmev: «krištáľový úsmev», ktorý s ohľadom na zložitosť výroby nebolo možné realizovať. Toto umelecké dielo tak zostalo 63 rokov ukryté v archívoch Lancôme a na svetlo sa dostalo až so vznikom La Vie Est Belle. Viac ako rok sa sklenárski majstri snažili prekročiť hranice nemožného a vdýchnuť život tomu najžiarivejšiemu z úsmevov. Bolo potrebné nekonečné množstvo nových a nových pokusov s dávkami trpezlivosti, než sa kruh uzavrel- do stredu skleneného štvorca vtlačiť úsmev, dosiahnuť dokonalú rovnováhu – nájsť ideálnu váhu skla, ktorá by udržala krehkú formu s bezchybnými, pravidelnými líniami.

Flakón, ktorý naprieč časom nakoniec prekonal prekážky samotného materiálu, a to s nevídanou dávkou  elegancie,  v sebe snúbi silu brúsených hrán so ženskosťou zmyselných kriviek. Šťastie a radosť zo života a ešte omnoho viac rozprávky v sebe teraz ukrýva La Vie Est Belle. Jemnejšie zafarbenie parfumu necháva rozohrať slnečné lúče v novom svetle. Perlová šeď organzovej stužky obviazaná okolo uzáveru sa zdá byť svetlejšia a skláňa sa pred éterickou priezračnosťou parfumu.

Zloženie
  • Hlava
čierne ríbezle, hruška
  • Srdce
kvet pomarančovníka, kosatec, jazmín
  • Základ
pačuli, fazule tonka, vanilka, orechy


Tvárou a zároveň úsmevu parfému La Vie Est Belle nie je nik iný ako šarmantná Julia Roberts, ktorej ženskosť a nezachyteľná aura osvetľujú filozofiu šťastia- ktorá je Lancôme tak blízka.

Život je krásny....s La Vie Est Belle ešte krásnejší ! ;-)


2 komentáre