Čarovná prírodná kozmetika :-)

nedeľa 6. apríla 2014

Prednedávnom som sa zoznámila s pre mňa novou, nepoznanou značkou českej prírodnej kozmetiky a veľmi si ma získala......a získa si určite i vás a vašu pozornosť! Má krásne tradičné balenia, je prírodnej kvality, úžasne vonia a je doslova čarovná! Ak ste zvedaví, čítajte ďalej.... :-)
Predstavujem vám českú prírodnú kozmetiku značky Cosmetica Bohemica - Boemi-boemikozmetika.sk

V ponuke nájdete:
  • ručne robené glycerínové mydlá (druhy- medovka a nechtík, levanduľa a rozmarín, med a mlieko, tea-tree olej, jablko a škorica, morské riasy - extrakt, romantická ruža, bahno a soľ z Mŕtveho mora)
  • krištáľové mydlá (druhy- peelingové s lufou, s bielymi špirálami, alebo obohatené jogurtovou sušinou, a to všetko vo výrazných i jemných vôňach ovocia, korenia a kvetín)
  • boemi style (kolekcia-jogurt, oliva, Mŕtve more, telové maslá, krémy, peelingy, kazety)
  • botanic collection (levanduľa Provence, medovka, citrónová tráva, brusnica a malina, kúpeľové oleje, darčekové kazety,...)
  • aroma therapy (šumivé gule, grécky orech, čierne hrozná, mandarínka a zelený čaj, darčekové kazety,..)
Vďaka spolupráci s eshopom som mala možnosť otestovať tri produkty z jogurtovej rady: telový jogurt, krištáľové mydlo a balzam na pery.

VIŠŇA A MANDĽOVÉ MLIEKO, jogurtové krištáľové mydlo 100g
"Krištáľový mydlový základ s vysokým podielom zvláčňujúcich zložiek obohacujeme o proteíny obsiahnuté v jogurtovej sušine a vytvárame mydla s výrazným čistiacim a hydratačným účinkom. Jogurt je v kozmetike oddávna využívaný ako prostriedok pre zjemnenie pleti, ktorý má zároveň zabrániť jej predčasnému starnutiu ."

Ručne robené mydielko ma uchvátilo svojou nádhernou vôňou, je ozaj na zjedenie! Páči sa mi aj etiketa na výrobkoch tejto kozmetiky, pôsobí to vierohodnejšie a tak tradične :-) Krištáľové mydielko s jogurtom je primárne určené na čistenie pleti, avšak ja som ho prv použila na pokožku tela, keďže na pleť som dosť háklivá a troška som sa bála vysušovania. Mydielko mi pripomína na pohľad želé, ak by bolo jedlé ihneď si dám :D Pokožku čistí, nijak nedráždi ani extra nevysušuje-len ten pocit po umytí bol pre mňa nezvykom, aj keď pleť nepatrne zjemnil. Vôňa sa však na pokožke neudržala dlho, čo je troška škoda. Inak ho môžem len odporučiť, jeho lahodná vôňa vám iste vyčaruje úsmev na tvári.

cena: 3,20

DULA A HRUŠKA, telový jogurt 150ml
"Regenerovaná , hydratovaná a jemná pleť - to je výsledok pôsobenia čistého bieleho jogurtu pri jeho kozmetickom použití . Dový živného telového krému - telového jogurtu je pridaný vo forme jogurtovej sušiny a umožňuje tak použitie tohto prírodného produktu pri dennej starostlivosti o pleť. Telový jogurt - ľahký a výživný telový krém s obsahom pravého bieleho jogurtu s jemnou vôňou duly a hrušky."

Telový jogurt dula a hruška je balený v klasickej tube v netradičnom materiáli (kovoplast). Je skôr redšej konzistencie s jedinečnou vôňou hrušky a duly. Hrušku patrí medzi moje najobľúbenejšie ovocie, no dulu som doteraz nepoznala. Dula je menší opadavý strom a patrí medzi tak trocha zabudnuté ovocie, napriek tomu našlo využitie nielen v ľudovej medicíne ale i v kozmetike. Vôňa v spojení hrušky a duly sa nedá k ničomu prirovnať, ak k nej raz privoniate, nebudete chcieť prestať. Ako som spomínala tento telový jogurt je dosť riedky no zároveň veľmi hydratačný. Vpije sa v priebehu niekoľkých sekúnd a okrem jemnej, vyživenej a zamatovej pokožky vám zanechá i závan tejto okúzľujúcej vône. Nenašla som nič, čo by sa mu dalo vytknúť.

cena: 4,50

"Ošetrujúci marhuľový balzam na pery s bambuckým maslom a jojobovým a kokosovým olejom."

Balzam na pery je balený v maličkej plechovničke. Kto má slabosť na takéto milé balenia, asi mu nepomôžem ak poviem, že tento balzam je skvelý. Obsahuje bambucké maslo, jojobový a kokosový olej a je čiste prírodný. Ja na balzamoch doslova ulietavam a tie čiste prírodné mám zvlášť v obľube. Konzistencoiu je tuhší, avšak na perách sa veľmi ľahko rozotiera. Nanášam ho prstom, čo je troška nehygienické, ale to je pri všetkých podobných balzamoch, preto ho používam iba keď som doma. Pery vyživuje a dobre hydratuje, vyrovná sa aj balzamu od Figs&Rouge. Vonia po marhuli, pripomína mi to marhuľový jogurt, čo zodpovedá názvu ( pretože je z jogurtovej rady) a mne osobne táto vôňa/príchuť veľmi sedí a vyhovuje, väčšina balzamov je totiž na jedno kopyto a vždy o tom istom. Tento balzam na pery je príjemná zmena, skrotí i popraskané pery, má tradičné balenie a fajnovo vonia. Na zadnej strane obalu nájdete dátum výroby i spotreby, čo je samozrejme ďalším plusom.

cena: 3,20

Cosmetica Bohemica má okrem skvelých produktov i veľmi peknú internetovú stránku s eshopom, kde si môžete prezrieť detailnejšie ich tovar. Majú krásne darčekové kazety, odporúčam si ich prezrieť, či už pre potešenie sebe alebo ako darček pre vašich blízkych. 


Vybrali by ste si niečo z ich eshopu? Aj vy máte slabosť na prírodnú kozmetiku ? :-)



14 komentárov

  1. určite by som si vybrala balzam na pery♥ kdesi som už onej počula

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kosmetika vypadá zajímavě. Líbí se mi zejména její obaly.
    Balzám na rty momentálně používám od zn. Bione Cosmetics - konopný a jsem velmi spokojená.

    By-Moni

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. o tom balzame som ešte nepočula, ale vygooglim :) kozmetiku majú kvalitnú a za rozumné ceny.

      Odstrániť
  3. jeeeeej :) to vyzerá naozaj krásne :) zaujal ma hlavne telový jogurt. Idem rovno popozerať stránku :) ďakujem za typ ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. že, aj mne sa to strašne páči :) len choď ale nieže im tam vybieliš celý eshop :D

      Odstrániť
  4. Ahoj pozyvam ta ku mne na blog na GA o pekny shamballa naramok
    http://petra-justbeauty.blogspot.sk/2014/04/giveaway-s-womanologysk.html

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tá kozmetika vyzerá naozaj super, len by ma zaujímalo aké má zloženie. Nemohla by si vyfotiť aj zloženie toho balzamu a krému?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. krasne balenie :)
    Inak ak mas rada NIIVEA mliecka pozyvam ta na giveaway o uplne novinky tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/04/nivea-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Musím říct, že už to balení vypadá opravdu lákavě :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Musim potvrdit, ze sada dula a hruska je zavislost ... objavila som ju minuly tyzden a vkuse som si k nej privoniavala ...a aj jogurt je skvely, co som prekvapena kedze moja pokozka nema rada vselico ..jedine co mrzi, ze ta vona nevydrzi cely den :D
    inak v Ziline sa da kupit uz aj v Auparku.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Pred pár dňami som túto značku videla aj v Jednote a balzam ma hneď zaujal, silno nad ním rozmýšľam a po tejto recenzii budem ešte viac. :D

    Koalas are nice

    OdpovedaťOdstrániť