Balea Teint Perfektion .... naozaj zázrak?

pondelok 12. mája 2014

Ahojteeeeee!
Už nejkaý ten týždeň mám doma produkt na testovanie od DM, konkrétne sa jedná o Balea Teint Perfektion, denný krém na zakrytie pórov a vrások. V skratke, je to obdoba Garnieru Perfect Blur, avšak o vyše polovicu lacnejšia. Ako sme zvyknutí na Baleu, vždy príde s niečím novým, dostupnejším a pre niekoho možno i kvalitou porovnateľným produktom. Pred nejakým časom som ešte zvažovala kúpu Bluru od Garnieru, ale keď mi došla na testovanie táto vecička, hneď som to hodila za hlavu. Radšej vráťme sa k recenzii.....

BALEA TEINT PERFEKTION
Popis
"Balea Teint Perfection denný krém v okamihu zakryje nedokonalosti pleti, vrásky, lesknutie, póry a to ihneď po nanesení. Návod na použitie: Nanášajte na vyčistenú pleť tváre a dekoltu. Jemne vklepte."
objem: 30 ml
cena: cca 3 eurá

Palec hore dávam Balee za pekný pútavý obal v modernom fialovom prevedení. Fialovú nemám v láske, ale tento odtieň mi príde veľmi pekný a znesiteľný. Po odšrúbovaní vrchnáka na vás vykukne biela silikónová hmota s jemným perleťovým nádychom. Kto čaká chemický závan, nedočká sa, hmota nie je nijak parfumovaná, aspoň ja som nič necítila. Odporcovia silikónov v kozmetike teraz možno len zalomia rukami alebo sa budú čertiť, ale pravdou je, že akonáhle vyšiel Blur od Garnieru všetci boli nadšení nikto chémiu neriešil a bol velebený do nebies.....keď s tým prišla Balea je to humus plný silikónov, do koša s tým!!....Akože, naozaj nechápem tieto postoje, pretože ide o veľmi podobné produkty a je hlúpe odsudzovať tento produkt len preto, že je lacnejší alebo menej známy.
Zloženie
CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, CYCLOHEXASILOXANE, DIMETHICONE, SODIUM POTASSIUM ALUMINUM SILICATE.
Moje hodnotenie
Priznám sa, veľmi ma lákalo ho vyskúšať a sľubovala som si od neho veľa :-) Avšak prišla som nato, že s mojou problematickou pleťou je pre mňa nevyužiteľný, bojím sa upchania pórov a momentálne naozaj nemám nervy riešiť akné navyše, aj tak už s ním mám problémov viac ako dosť. Preto som ho použila len kvôli testovaniu, aby ste videli rozdiel a aby som vám zhrnula moje dojmy z neho. Stačí ho veľmi malé množstvo, nemusíte plytvať, veľkosť ako zhruba na obrázku vám plošne dokáže pokryť celú tvár, ak si ho správne nanesiete. Naňho si potom nanesiete make up alebo bb krém pre krajší a dokonalejší vzhľad. Mal by vám dopomôcť k efektu "perfektnej" pleti. Z dlhodobého hľadiska vám môže ale skôr poškodiť. Rozdiel na dotyk je zretelnejší ako na pohľad- pleť je neskutočne zamatová a hladká, ako keby ani nebola moja! Ten pocit je úžasný. Ak sa však zadívame na nasledujúci obrázok mojej nenalíčenej pleti pred a po aplikácii, jediný znateľný úspech vidím v eliminácii lesku :-) Póry sa mi zdajú o trošičku menšie, stiahnuté, ale nič extra a nedokonalosti pleti mi teda neprekryl vôbec, preto sa naň musí naniesť make up. Tón pleti vám nezjednotí ako by ste čakali, to naozaj nie je v jeho moci. Ak ho túžite vyskúšať a otestovať na vlastnej koži, smelo do toho, verím, že niekomu kto je zvyknutý na bázy pod make up a podobné záležitosti, padne na úžitok. Ja osobne v ňom využitie nenájdem, zo spomínaných dôvodov...možno časom, keď sa mi pleť stabilizuje. 

Krásny deň vám prajem kočky, snáď bola pre vás táto recenzia prínosom a ak ho máte doma, som zvedavá na váš názor! :-D


17 komentárov

  1. Pekná recenzia :) Ja mám tiež akurát dnes o ňom článok :D
    http://donny-writes.blogspot.sk/2014/05/balea-tient-perfektion.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vážne ? :D Idem mrknúť :D medzi prestávkami v učení som ju písala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tie silikóny sú na problematickú pleť tragédia a je jedno, či je to Garnier, Balea alebo iná značka. Mala som podkladovú bázu plnú silikónov a keď som sa večer odličovala, pribudli mi čierne bodky na miestach, kde som ich v živote nemala a tiež mi pribudli aj votrelci v podobe vyrážok. Preto výrobky s obsahom silikónov používam pomenej a striedam ich s inými výrobkami bez ich obsahu. Ale recenzia je veľmi pekná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš pravdu, je to tak, ja som zatiaľ bázy nejak nepoužívala a asi tak skoro ani nezačnem...:) Na čierne bodky a vyrážky používam masky, vody, peelingy, ale všetko má len dočasný efekt...najlepšia je asi pilaten maska na uhry a maska Neem od Himalaye...ako krém si dávam kosový olej pred spaním a cez deň niečo ľahšie upravujem stravu ale moja chyba je asi to že mám doma zväčšovacie zrkadlo a trávim pred ním veľa času :D tam človek nájde aj to čo by nechcel...

      Odstrániť
  4. Jedna z mála kozmetických noviniek ktorá ma absolútne nezaujala. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Práve to, že na denné používanie nie je dobrý, ale z času na čas si myslím, že až tak katastrofálne neuškodí. Tiež som majiteľkou problematickej pleti a testujem ho, zatiaľ k zhoršeniu akné nedošlo, ale je pravda, že ho použijem tak 2-krát týždenne.. Krémy sa snažím striedať, lebo moja pleť si ľahko zvyká a potom nereaguje podľa môjho želania :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z času na čas nie, ale zasa ten rozdiel nie je až taký wau, že by som riskovala :D Tiež krémy striedam a asi je to u mňa hormónmi alebo stravou lebo dva týždne mám pleť ok a potom zasa katastrofa a tak stále dokola....:)

      Odstrániť
  6. Fajné :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja som ho dala mamine a je velmi spokojna :) na moju plet mi prisiel zbytocne zatazujuci :)

    Ak sa rada staráš o vlásky pozývam na giveaway o vlasový balíček tu: http://www.biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/05/kallos-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Lesk celkom pekne odstránila, ale že by to mal byť odstatočný dôvod, aby som si dávala na tvár toľko silikónov... ? Nie som veľký zástanca tejto novinky... či už od značky Balea alebo Garnier :) Kika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. po pravde ani ja, ale už keď ho mám doma, musela som ho vyskúšať :-) ale kúpiť by som si ho asi už nekúpila...

      Odstrániť
  9. Balea sa so svojimi obalmi naozaj pohrala :) veľmi pekný produkt, no mojej mastnej pleti takéto silikóny tiež veľmi neprospejú, ale palec hore pre dostupný a kvalitný produkt v peknom obale :))
    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno presne, je lacný a pekný, to stačí :D :)) raz za čas sa to môže :)

      Odstrániť
  10. hezká recenze,ten perfect blur od Garnier jsem měla pouze ve vzorečku,docela mě to nadchlo,ale myslím si,že na mou mastnější a problematičtější pleť by to nic nebylo,takže sem si ani plné balení nekupovala,tohle možná vyzkouším díky ceně :) za zkoušku nic nedám,i kdybych ho měla třeba použít jednou za čas,na každý den to asi úplně dobré nebude :)

    OdpovedaťOdstrániť