Ziaja nechtíková rada

štvrtok 11. septembra 2014

 O značke Ziaja ste si už  mali možnosť na mojom blogu prečítať zopár viac ako pozitívnych recenzií (musím poklopať :-)). Neviem, čím to je, ale zatiaľ so nenatrafila na produkt, ktorý by mi nesedel alebo ma nedajbože sklamal na celej čiare. Do Ziaji sme sa postupne zamilovali celá rodinka-mamka si obľúbila radu s kozím mliekom, ocko ten si zvykol na kakaovú radu, najmä na telové mliečko a mne naposledy padla na úžitok olivová rada na čele s jej legendárnym telovým maslom. Telové produkty mi vyhovujú o čosi viac ako tie pleťové, pretože moja pleť je veľmi náladová a stále trpí nejakým iným sezónnym problémom. 

Dnes sa teda spoločne pozrieme na pleťový krém a tonik z nechtíkovej línie. Podľa môjho názoru (ako aj doterajších postrehov) je táto línia v československej blogosfére i celkovom povedomí akosi "prehliadaná" v porovnaní s ostatnými produktovými radmi, čo je škoda. Určite však stojí za nemalú pozornosť z vašej strany, predovšetkým, ak hľadáte vhodnejšiu starostlivosť na jeseň/zimu. S príchodom chladných a veterných dní je na mieste odložiť ľahké krémy bokom a poobzerať sa po niečom viac hydratačnom a regeneračnom
Určite mi dáte za pravdu, že obal oboch výrobkov je čisté retro a pôsobí to strašne sympaticky a usmievavo :-) Výrazná oranžová je pekným spestrením, veď uznajte, ktoré značky používajú podobnú farbu? 

Nechtíkové pleťové tonikum je vhodné na normálnu až suchú pleť, na svoje si teda prídu i "sušienky". Je bez obsahu alkoholu a slúži na každodenné dočistenie pleti, krku i dekoltu. Tonikum je veľmi jemné, nevtieravé, nijak výrazne parfumované, takže ani necítite, že ste použili nejaký kozmetický prípravok. Mne to veľmi vyhovuje, nakoľko začínam byť alergická na zmes 5 rôznych pachov a vôní na mojej tvári, keď sa čo i len odličujem. Okrem toho obsahuje výťažok z kvetu nechtíka lekárskeho a provitamín B5 (D-panthenol), ktoré pleť upokojujú a regenerujú. Najmä po lete a slnení sa na ostrom slnku, či v soláriu, by mohla byť táto línia vhodnou voľbou i pre vás s namáhanejšou a vysušovanou pleťou.Tonik používam večer po kompletnom odlíčení, na "dočistenie" pleti, a to klasicky pomocou vatového tampóna pričom sa vyhýbam okoliu očí. Pleť je upokojená, hydratovaná a osviežená.

 Nechtíkový krém, podobne ako tonikum, je určený na suchú a citlivú pleť, s obsahom vitamínu A, E a nechtíka lekárskeho. Aj keď mám pleť väčšinu času zmiešanú, potrebuje občas vyživiť a spevniť. A to najmä na jeseň a zimu, kedy ma častokrát vyfúka nenormálny košický vietor, kto nezažil nepochopí :-D U nás keď prší, ani len nevyťahujeme dáždniky, lebo by boli aj tak v priebehu 5 minút KO :-). Ale späť k recenzii- krém je ozaj veľmi hutný a tým pádom sa i ťažšie rozotiera. Je tiež dosť mastný, takže i dlhšie vsakuje. Stačí ho pomenej, lebo je fakt silne hydratačný. Nijak výrazne nevonia, čo mne na tvári absolútne vyhovuje. Na telo mám rada kdeaké ovocné a sladké vône a pachy, avšak na tvári to len málokedy znesiem. Odporúčam ho na večer, pred spaním, ráno pod make up nie je vhodný, ale nanoc kedy sa pokožka najviac regeneruje je ako vyrobený. Ako denný krém teda za mňa nie, avšak ako nočný je vynikajúci :-) Pleť maximálne vyživí a zvláčni a za cenu okolo 3 eur nie je nad čím dlho váhať. 

Čo hovoríte na túto radu, zaujala vás ? :-)
Výrobky Ziaja kúpite v 101 Drogerie, Kauflande a Tescu.

4 komentáre

  1. krém upcháva póry však? lebo ten s kozím mliekom áno :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak všetky hutnejšie a mastné krémy môžu upchávať póry, preto s tým opatrne, ja ho nepoužívam vkuse iba keď mám pleť vysušenú a tiež si nedávam nejakú hrubú vrstvu ani súvisle na celú tvár. môžem si to dovoliť len ak nemám akné v tom čase, čo teraz chvalabohu nemám :-) prioritne je však na suchú a citlivú pleť a moja mama mala taký istý, možno aj 3 vypotrebovala a jej robil veľmi dobre....u mňa je to raz tak raz onak, stále sa to mení v lete by som ho ozaj používať nemohla.....

      Odstrániť
  2. Ahoj :)
    Nominovala som Ťa v TAG - u. Budem rada ak ho urobíš a pošleš mi odkaz :)
    http://www.nikoletavujisicova.com/2014/09/liebster-award-tag.html

    OdpovedaťOdstrániť