Soaphoria Sladučký med na dlhé zimné večery

štvrtok 4. decembra 2014

Mať doma kúsoček kozmetického raja je snom nejednej z nás. Ten môj predstavuje značka Soaphoria, je totiž stelesním krásy, tradície, zdravia a funkčnosti.
Myslím, že ju asi ani netreba predstavovať :-) Ale pre istotu na začiatok pár slov o samotnej značke...
Soaphoria je naša, slovenská značka prírodnej a  bio kozmetiky, ktorá ponúka mydlá, soli do kúpeľa, šumivé zmesi a bomby do kúpeľa, balzamy, krémy a peelingy a mnoho ďalšieho. Základ produktov tvoria rastlinné oleje, spravidla lisované za studena. Zloženie je obohatené kvetovými vodami (hydrolát), extraktmi z liečivých bylín, blahodarnými ílmi, minerálmi, éterickými olejmi, medom a včelím voskom, vitamínom C a E, koenzýmom Q10. Kozmetika Soaphoria netestuje na zvieratkách a neobsahuje ropné deriváty ani žiadne syntetické emulgátory, farbivá, konzervanty ani umelé parfémy.V dnešnom svete pomaly rarita, však? :-)

Keď som náhodou vyhrala v jednej súťaži na facebooku a navyše sa mi dostalo možnosti otestovať niečo od Soaphorie, srdce mi poskočilo hneď dvakrát. Ďakujem www.biokosik.sk za veľmi milý prístup.
V dnešnej recenzii by som vám preto rada predstavila telové suflé a peeling Sladučký med od tejto značky. Je to moje historicky prvé telové suflé, aké som vyskúšala, avšak určite nie posledné. Je skvelé, skvostné, extravoňavé a dych vyrážajúce-skrátka spĺňa všetko čo sľubuje, ba ešte viac! Ale poďme nato pekne postupne..
Oficiálny popis
"Vanilkovo-medový sen na Vašej pokožke! Buďte k zakúsnutiu! Telové suflé je vhodné pre citlivú aj problematickú pleť a pokožku. Neobsahuje živočíšne tuky a chemické prísady. S vanilkou je neodmysliteľne spojená jej vôňa ale aj jej liečivé účinky. Bojuje proti únave, ukľudňuje nervy, povzbudzuje mozgovú činnosť, má afrodiziakálne účinky a povzbudzuje telo. Včelí med ponúka úžasné antiseptické, antioxidačné účinky pre naše telo, zdravie a krásu. Je známy zvláčňujúcimi a hydratačnými účinkami, čo ocení namáhaná a vysušená pokožka. Okrem toho med pleť krásne osviežuje, upokojuje podráždenia, tonizuje, vyživuje a výborne viaže vlhkosť."

Balenie telového suflé je niečo, čo vás určite nenechá chladným. Je totiž zo skla a má nádych romantiky a tradície. Navrchu je ešte viečko previazané červenou mašličkou-tomu vravím cit pre detail, vyzerá to krásne a nemôžem inak ako skonštatovať, že som čarovnejší u prírodnej kozmetiky dosiaľ nevidela. Po spotrebovaní v ňom určite nájdem ďalšie využitie :-)
Po vyklopení viečka na vás vykukne čerstvo našľahaný krém pripomínajúci šľahačku alebo krém do mojich obľúbených zákuskov. Na prvý pohľad človek nevie, čo skôr-oči by jedli a nosík zasiahne závan prenikavej sladkej vône medu. Medík sa v kozmetike často využíva pre svoje liečivé a antiseptické účinky. Toto telové suflé nevonia iba po klasickom medíku, je v ňom cítiť i vanilku a ešte čosi navyše. Konzistencia telového suflé je  v skutku pozoruhodná a zvláštna. Našľahaný krém sa jemne a jednoducho nanáša a roztiera, pri styku s pokožkou sa ale lahodne stopí a akoby mávnutím čarovného prútika sa zmení na olej. Postupne sa do pokožky vpíja, a tá sa po nanesení výrazne leskne. A najlepšie nakoniec-hydratácia. Tá je chvályhodná. I po 24 hodinách je pokožka hebká a zamatová a stále trošičku prevoňaná. Neuveriteľné, i po celom dni ho cítim, schválne som to pre vás testovala.
 objem: 125ml
cena: 6,30

K telovému suflé som obdržala na testovanie i vzorku telového peelingu, taktiež sladučký med. S príchodom zimy viac inlklinujem k sladkým a prenikavým vôňam, takže i peeling ma veľmi potešil.
Peeling obsahuje okrem medu a vanilky i ovsené vločky, vďaka ktorým by sa mal peelingový efekt ešte znásobiť.Voľným okom nie sú viditeľné, pretože sú pomleté na rôznu hrúbku. Peeling je vhodný ako na citlivú, tak i problematickú pleť či hrubšiu pokožku. Čistí ju do hĺbky, odstraňuje z nej mastnotu, toxíny a zanecháva ju čistú a prirodzene žiarivú. Vďaka obsahu medíku neostane vaša pokožka po použití podráždená ani vysušená. Vanilka vám zasa navodí pohodu, ukľudňuje nervy a bojuje proti únave. Peeling je o dosť zrnitejší na aký som zvyknutá, pretože zväčša používam iba peelingové sprchové gély a tento je pravý "echt" peeling, takže opäť som vyskúšala čosi nové.
objem plného balenia: 280g
cena plného balenia: 7,19

Na stránke www.biokosik.sk práve prebiaha predvianočná akcia, 10%-ná zľava na všetok sortiment. Okrem spomínanej Soaphorie tam nájdte známe značky ako Akamuti, Lavera, Tropic Isle Living, Bioreline, Oléanat a mnoho ďalších. Zameriavajú sa i na bio potraviny a sortiment pre deti. 

Láka vás značka Soaphoria? Skúšali ste od nej niečo? Či už áno alebo nie, je skvelým tipom na darček pod stromček :-)


4 komentáre