MANNA-príroda u teba doma

piatok 20. novembra 2015

Čauky mňauky,
ako sa máte? U mňa je to nie je momentálne nič moc, nakoľko ležím doma v posteli s chorobou. Nejaký prekliaty vírus sa na mňa nalepil a nemám inú možnosť ako ho vyležať, proste bez šance. Dopujem sa vitamínmi, pijem zázvorové a šalviové čaje a diétujem. Verím, že sa mi podarí prekonať chorobu za pomoci prírody a zaobídem sa bez zbytočnej chémie. 

Príroda má obrovskú silu a svoje čaro, o čom vás nepochybne presvedčí dnešná recenzia. Možno vás nadchne alebo vás prinajmenšom zaujme- kozmetika Manna je horúcou novinkou na našom trhu.

"Je to príbeh ako z filmu. Mladá mamička sa po neblahých skúsenostiach s klasickými čistiacimi prostriedkami rozhodne vziať osud seba a zdravia celej svojej rodiny do vlastných rúk. Začne sa naplno venovať svojmu úžasnému koníčku, výrobe mydiel a zrodí sa Manna-handmade prírodná kozmetika a perla medzi klasickými mydlami."

Veľmi ma teší, že vám dnes môžem predstaviť tri produkty Manna vyskúšané na vlastnej koži, ktorá je v niektorých miestach extrémne jemná, citlivá a náchylná k podráždeniu, a tak vám podať čo najpravdivejší obraz o účinkoch prírodnej kozmetiky.
Bambucké maslo pozná zaiste každý z vás. Toto masielko je však navyše obohatené o esenciálne oleje z levandule a čajovníka, čo z neho robí univerzálny a nadmieru užitočný produkt so širokým spektrom využitia. 
Levanduľový olej má množstvo účinkov, ako:
  • upokojuje, uvoľňuje vnútorné napätie,
  • zmierňuje bolesti svalov a svalových kŕčov,
  • pri uštipnutí hmyzom zmierňuje zápal a svrbenie,
  • epitelizácia: na liečbu vredov a zapálených, hnisavých a infikovaných rán, na liečenie popálenín,
  • účinný na pokožku s akné.

Čajovníkový olej a jeho účinky:
  • dezinfekčný, antiseptický,
  • na ekzémy,
  • proti bodnutiu hmyzom, proti svrbeniu,
  • na popáleniny, na slnkom spálenú pokožku,
  • veľmi prospešný na pokožku s akné.

Maslo sa nachádza v malej plechovničke s retro obalom, nanáša sa prstom. V normálnom stave je tuhé, pri s tyku s rukou a teda teplom sa topí a ľahko roztiera. Mne sa najviac osvedčilo na zapálené vyrážky, ktoré do rána síce úplne nezmizli, ale začervenanie sa stiahlo práve vďaka čajovníkovému oleju. Dobré je tiež po bodnutí hmyzom, miesto bodnutia dezinfikuje a zmierňuje i nežiadúce prejavy. Zíde sa do každej rodinky.

Krémový dezodorant Geranium a rozmarín

Krémový dezodorant geranium a rozmarín, prezývaný aj 
"Osviežujúci, orosený vánok"
vám poskytne dlhodobý pocit sviežosti a prírody na vlastnej koži. Naproti antiperspirantom neeliminuje potenie, iba zápach a plní si svoju funkciu, i vďaka obsahu esenciálnych olejov, bambuckého masla, ktoré pokožku ošetruje, prírodného škrobu, ktorý saje vlhkosť v podpazuší ako i sódy bikarbóny, ktorá neutralizuje baktérie spôsobujúce zápach.

Čo obsahuje?
  • Výživné, bambucké maslo s hydratačným účinkom.
  • Ošetrujúci, intenzívne hydratujúci kokosový olej.
  • Očarujúco kvetinovo voňajúci gerániový esenciálny olej.
  • Rozmarínový esenciálny olej s upokojujúcim účinkom.
  • Kukuričný škrob pre prírodzený, vlhkosť pohlcujúci efekt.
  • Tymiánový esenciálny olej korenistej vône.
  • Sódu bikarbónu, ktorá neutralizuje nepríjemné pachy.
  • Osviežujúci eukalyptový esenciálny olej.

Nanášanie mi prišlo troška nepraktické a problematické, nerada totiž nanášam kozmetiku prstom a do podpazušia už vôbec nie. Malé množstvo, napr. o veľkosti hrášku naberiete na prst, chvíľku necháte stopiť v ruke a rovnomerne rozotriete do podpazušia. Necháte preschnúť, aby neostali fľaky na oblečení. Dezodorant nebol zlý, ale keďže som sa stále potila, podarovala som ho mamine, ktorá používa iba prírodné produkty a to, že sa potí i naďalej jej absolútne nevadí. Ja však preferujem niečo silnejšie a účinnejšie.

Zázvorové mydlo z kozieho mlieka

"Zaručený ZEN ZÁŽITOK"
Čo to znamená? Podľa uctievačov náboženstva na ďalekom východe je dôležité okamihy nielen zažívať, ale doslova prežívať každú sekundu. Pre nás ženy to môže znamenať nájsť si chvíľku pre seba a rozmaznávať sa a nechať hýčkať svoju pokožku. I keď je doba uponáhľaná, platí, že času nie je nikdy málo, len si ho treba nájsť. Tak prečo ho neinvestovať do seba? Mydlo zo zázvoru a kozieho mlieka upúta na prvý pohľad svojím rozprávkovým obalom. Vyzerá ako malá knižôčka previazaná mašličkou na vrchu. Vraví sa, že každé Manna mydielko prešlo rukami deviatich ľudí, to je už hodné uznania, však? Námaha sa ale vypláca a mydielko vyzerá na prvý pohľad úžasne. 

Čo by sme to ale boli za ľudia, ak by sme súdili knihu len podľa obalu?
Pod romantickým zovňajškom sa ukrýva poklad s kozím mliekom a príjemnou dávkou zázvoru. ktorý nabudí vaše zmysly. Mydielko bolo prirodzene zabalené v priesvitnej fólii, aby bolo chránené a je to i hygienickejšie. Keď som prvýkrát šla použiť mydlo, nevedela som, či ho chcem skúsiť prv na tvár alebo na telo, pretože je to univerzálny produkt určený na všetky typy pokožky-suchá, mastná, normálna, zmiešaná, ekzematická či trpiaca na rôzne kožné problémy. Pokožku tela mám suchú a z času na čas, ale ozaj iba zriedka sa mi objavia na tele šupinky, ale to skôr súvisí mojou diagnózou. Prekvapilo ma, že mydlo fantasticky pení, priam lahodne krémovo ošetruje pokožku a nijak ju pritom nevysušuje, i preto sa dá použiť aj na holenie. Moja pokožka nebola napnutá ani presušená, ale vláčne hladká a ukľudnená. Kozie mlieko je známe svojou výživnou a hydratačnou úlohou, olej zo zázvoru naopak posiľňuje imutinu, stimuluje krvný obeh ako aj čistí póry a má antiseptické účinky. Jemný závan zázvoru som z pokožky cítila i po osprchovaní. A viete, čo je natom najlepšie? Že ide o čistý prírodný produkt, ktorý vám nemôže nijako ublížiť, iba pomôcť, najmä osobám s kožnými poťiažami-pre vás je tu takmer 50 druhov mydiel na výber!
Tu je dôkaz, že výrobok je naozaj 100% prírodný, handmade a cruelty free a neobsahuje žiadne chemické a nežiadúce látky.

Teším sa na vaše komentáre!


5 komentárov

  1. Nič mi táto kozmetika nehovorí, ale páčia sa mi ich produkty. Idem si o nej preštudovať viac.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tuto kosmetiku neznám, ale ty výrobky vypadají krásně! Navíc miluji vůni bambuckého másla!
    Meet My Lovely World

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ghanské bambucké máslo mě velmi zaujalo. Značku jsem ještě nezkoušela, ale už se na jejich produkty chystám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tuhle kosmetiku neznám ale mám moc ráda produkty s kozím mlékem a líbí se mi že jsou tyto věci přírodní. Super článek jak se seznámit zase s něčím novým.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Kozmetika vyzerá naozaj lákavo, už len to že je prírodná a tie obaly sú nádherné...

    OdpovedaťOdstrániť