LIVING NATURE

nedeľa 10. januára 2016

Ahojte!
V dnešnom článku by som vám rada predstavila novú prírodnú značku LIVING NATURE, ktorej som podľahla. Ak vám značka nič nehovorí, nič to, pretože je to pomerne čerstvá novinka na našom trhu.

Značka LIVING NATURE pochádza z Nového Zélandu a v starostlivosti o pleť a pokožku pôsobí už od roku 1987. Popri 14 krajinách sveta, kde pôsobí, najnovšie zavítala i na Slovensko a ja som mala skvelú možnosť vyskúšať ich produkty na vlastnej koži. 

Sortiment tejto značky tvorí vyše 100 výrobkov z čiste prírodných a certifikovaných materiálov nemeckou firmou BDIH. Nový Zéland je úložiskom unikátnych rastlín s bioaktívnymi vlastnosťami a práve tieto rastliny sú zdrojom najúčinnejších zložiek v produktoch Living Nature. 

Medzi hlavné zložky používané pri výrobe kozmetických prípravkov spoločnosti Living Nature patrí:

  • olej z Manuky, ktorý vďaka svojim antibakteriálnym a protizápalovým účinkom podráždenú pokožku upokojuje
  • ľanový gél Harakeke, ktorý pokožku hydratuje a ošetruje 
  • mydlo Kumerahou, ktoré vynikajúco čistí pleť
  • výťažky a oleje z morských rias a iných rastlín s blahodarnými účinkami pre pokožku

"Jemný čistiaci gél odstraňuje nečistoty a prebytočnú mastnotu z pleti a obnovuje prirodzenú vlhkosť. Extrakt z Manuky a jemne čistiacej Kumerahou zanecháva pokožku vyváženú, hebkú a rozjasnenú."

Čistiaci gél bol mojou jednoznačnou voľbou, nakoľko v tom čase som sa po niečom podobnom už obzerala. Ráno sa mi bežne stáva, že mám zalepenú celú tvár, je mastná a pôsobí otrasne. Tento čistiaci gél by mal odstrániť prebytočný maz a všetky nečistoty, odporúča sa ho používať 2x denne. Ja som skôr ten typ na ráno, večer odličujem pleť iba micelárkou. A bohate mi to stačí, viete prečo? Pretože Purifying Cleanser je silne odmasťujúci a pleť dosť vysuší, ak ju máte ako ja, skôr zmiešanú. Cítim jemné pnutie pokožky a to i pri najmiernejšej mimike tváre. Preto by som ho doporučila na mastnú až veľmi mastnú pleť. Malinké množstvo nanesiem na navlhčenú pleť, namydlím a opláchnem teplou vodou. Následne pokračujem druhým výrobkom, ktorý by mal po odmastení pleť naopak hydratovať. Odkedy ho používam netvoria sa mi žiadne extrémne vyrážky a nemám problémy s pleťou. Nemyslím, že to bude iba jeho zásluha, ale tým chcem povedať, že mi pleť nezhoršil ani nevyvolal žiadne nežiadúce účinky. Ako čistiaci gél sa mi osvedčil, ale používam ho ozaj malé množstvo. Ako jediné mínus vnímam vôňu, tá mi pripomína pach niečoho dezinfekčného, pripadám si ako u stomatológa na prehliadke. Cena je taktiež vyššia, čiže asi nič pre študentky :-)
Objem: 100ml
Cena: 27,50

Extra Hydrating Toning Gel 100ml/Extra hydratujúce gélové tonikum 100ml
"Toto nutrične bohaté gélové tonikum bez obsahu alkoholu pokožku upokojuje a obnovuje jej ideálnu hodnotu pH. Harakeke, aktívny med Manuka a extrakt z červeného smreku pomáhajú tomuto gélu dehydratovanú a vysušenú pokožku zvlhčovať a ozdravovať. Taktiež výborne upokojuje pokožku po spálení slnkom. Vyvažujúce, hydratujúce a certifikované v oblasti Natural. Toto nie je len priemerné gélové tonikum, je to záchranca vašej pokožky."

Po použití gélové cleansera nanášam na pleť gélové tonikum na opláchnutú tvár. Počkám pol minútky a zmyjem. Opäť vôňa je taká istá ako pri cleanseri, dosť výrazná a menej vábna. Tonikum je určené predovšetkým pre dehydratovanú pleť, či už suchú alebo zrelú, ktorá sa potrebuje "napiť". Po toniku si dávam buď klasický krém alebo sérum, no ak by ste mali záujem táto značka ponúka i ďalší sortiment, a tak môžete mať doma celú sadu. Mne však toto tonikum postačuje a ak by som mala hodnotiť jeho hydratačnú schopnosť, povedala by som, že je to akýsi medzičlánok medzi čistením a krémovaním, a teda pleť predpripraví ako živnú pôdu pre vstrebanie následnej starostlivosti. Malo by tiež pôsobiť na jemné vrásky, a tak pleť vyhladiť, čo ja ako mladší ročník relevantne posúdiť nedokážem. 
Objem: 100ml
Cena: 31,50
otváranie je zdola/viečko sa vyklápa

Oba výrobky sú fajn, i keď cenovo sú drahšie, ale ozaj v bio kvalite 100% Natural.
Ak vás zaujali, dajte mi vedieť v komentároch :-)

14 komentárov

  1. Odpovede
    1. cena je vyššia, to je pravda :-) ale účinok na pleť to určite má.

      Odstrániť
  2. beautiful pics and nice post...
    i'm curious to try these natural products
    kisses

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Značku vůbec neznám, ale vypadá dobře, zaujal mě ten čistící gel. Podobné produkty mám hodně v oblibě.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ani ja som ju nepoznala, ale v zahraničí je dosť známa :-)

      Odstrániť
  4. Oba pripravky vypadaji dobre.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj sú len si treba zvážiť aký typ pleti máš aby si nebanovala :-)

      Odstrániť
  5. Cistici gel by pro mou susenkovskou plet asi nebyl to prave, ale tonikum nevypada spatne, i kdyz ta cena je vazne dost vysoka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Značka mi nic neříká ale rozhodně se podívám na web. Produkty vypadají pěkně, tak třeba mě něco zláká :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. na webe majú dosť dobrý výber nielen na pleť ale napr. i na vlasy či na telo :-)

      Odstrániť
  7. Krásné fotky! A oba produkty vypadají vážně moc dobře, ale za tu cenu bych do nich asi nešla. :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem fotečky sú pre mňa dôležité, dotvárajú dojem z recenzie :-)

      Odstrániť
  8. Mě teda moc zaujal čistící gel, asi si udělám radost! :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-D skús s pozrieť ešte stránku, je ta široký výber :-)

      Odstrániť