NOVINKY BALEA A EBELIN

štvrtok 31. marca 2016

Ahojte kočky!
Pre dnešok som pre vás naplánovala článok o novinkách z dm drogerie markt Slovenko, ktoré mi prednedávnom prišli na testovanie. Veru, už dlho som sa zásielke takto nepotešila, pretože mať možnosť otestovať medzi prvými konjakovú špongiu na tvár sa mi zdalo skrátka super! Ale reč nebude len o tejto zázračnej špongii, na začiatok vám čosi poviem i o micelárnych odličovacích obrúskoch od Baley.
Odličovacie obrúsky od značky Balea sú pomerne lacná záležitosť, myslím, že v drogérke nájdete z fleku i 5 rôznych druhov týchto brúskov, voňavé, na sezitívnu pleť atď. Tieto sú novinkou, pretože obsahujú čistiace zložky-micely, čiže je to na štýl micelárnej vody a musím im uznať, že sa mi vidia o čosi lepšie ako všetky ostatné od Baley. Balenie je ladené do jarnej svetlučko fialovej farby, čo na mňa pôsobí vizuálne veľmi sympaticky. Obrúskami sa odličuje tvár, oči i pery. Za seba môžem povedať, že s makeupom si poradí celkom hravo, avšak odlíčiť si oči a maskaru iba pomocou týchto alebo akýchkoľvek iných obrúskov, si skrátka predstaviť neviem. Drhnem, šúcham, akurát linku i masakru rozmažem po celej tvári, skrátka na oči musím mať micelárnu vodu vždy, inak mám čierne stopy po maskare ešte na druhý deň. Také pery však odličujú ľavou zadnou. Tento ultrarýchly štýl odličovania obrúskami uznávam a využívam iba pri cestovaní, resp. odličujem sa nimi iba "na hrubo", čo znamená, že ešte vždy následne potom siahnem po micelárke či čistiacom géli pre kompletné dočistenie pleti a príjemný pocit čistoty. Nevidím však logický zmysel v používaní obrúskov a ešte micelárnej vody, to teda čas rozhodne nešetrí, však :-)
Novinkou, z ktorej som napučala od radosti takmer ako táto chytrá vecička, je Konjacová špongia na tvár, krk a dekolt od dvornej dm-áckej značky Ebelin. Ak nemáte tušenia, čo vlastne konjacová húbka je, nevadí. Ide vlastne o špongiu vyrobenú z rastliny Konjac a čiste prírodých látok. Je riešením na mnoho estetickýh problémov ako je akné, mdlá a drsná pleť, pomáha stimulovať krvný obeh a podporuje obnovu kožných buniek. Dokáže zatočiť i s nenávidenými "čiernymi" bodkami, čo je problém, povedzme si na rovinu, takmer každého.
Konjacová krásavica na prvý mrk pôsobí ako kus polystyrénu :-D Je tvrdá ako kameň (až vzbudzuje rešpekt) a až ťažko uveriť, že táto vecička sa vie vplyvom vlažnej vody zázračne zvláčniť a zmeniť svoj tvar i tvrdosť. Aby ste si ksichtík nezošmirgľovali do bezvedomia, výrobca uviedol na obale i návod pre menej dôvtipných, ako ju správne používať. Špongiu necháme nasať vlažnou až teplou vodou, počkáme pár minút a jemne z nej vytlačíme vodu, aby sa nenatrhla. Môže sa použiť s ľubovoľným čistiacim prípravkom na tvár, ja používam gélik od Ziaji a potom už iba masírujem tvár a krk krúživými pohybmi. Tým, že je hubka pórovitá, masáž ňou je ako jemný peeling a zároveň prekrvenie pokožky, čo je veľmi príjemné. Po použítí treba špongiu kvalitne vymyť a nechať voľne uschnúť, čo trvá niekedy i celý deň, ako som vypozorovala. Krásavica sa však, prirodzene opotrebúva každým jedným použitím a po 2 mesiacoch by sa mala vymeniť za novú. To, že sa v nej po každom použití hromadia baktérie je asi zjavné, práve to je dôvod, aby ste špongiu udržiavali čo najčistejšiu a nezaniesli si na pleť zbytočne baktérie a nevyrobili si ešte horšie akné. Je to úplne logické, že jej životnosť je obmedzená a za cenu do 3 ečiek, to zasa nie je až také tragické pre peňaženku.
Na to, aby sa dostavili žiadúce výsledky odporúčam používať ju na pravidelnej báze, skrátka mať nejaký režim a systém a ona sa vám odmení- pleť bude jemná, prekrvená, živšia a možno bude i krochtať blahom :-)

Čauky, skúšali ste túto špongiu? :-)


4 komentáre

  1. Nejvíce mě zaujala ta houbička a na pár blogech jsem ji už i zahlédla a docela ráda bych ji zkusila.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hubku mám doma už asi tri týždňe a je naozaj úžasná. Mám pocit že robí zázraky, pleť nedrhne, ale naozaj príjemne premasíruje a vyčistí. A jej cena je myslím bez konkurencie, pretože na internete som našla tieto konjakové hubky až od 10 eur... ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zaujala me ta houbicka.:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ta spongia ma laka uz dlhsie...musim konecne vyskusat ;)

    OdpovedaťOdstrániť