{MARY KAY} CONTOURING BY ME

utorok 31. mája 2016

Zdravím vás žienky, všetky moje poctivé čitateľky!

V prvom rade by som sa vám rada pochválila, že sa mi podarilo zapojiť sa do blogerskej výzvy so stránkou kamzakrasou.sk a Mary Kay a užiť si tak poriadny challenge s ďalšími 10 súperkami v kontúrovaní tváre! Ako iste viete, tento trend v líčení nás neminul ani túto sezónu a stále je veľmi populárny, a to nielen medzi herečkami a celebritami, ale aj nami obyčajnými babami, ktoré sa chcú cítiť krásne a zvýrazniť svoje jedinečné črty tváre.

Dnešný článok je teda pre mňa obrovskou osobnou výzvou, nakoľko vás mám nielen "zaučiť" ako jednoducho a efektívne tvár kontúrovať iba za pomoci mnou vybraných 4 produktov Mary Kay, ale i predviesť vám moje finálne líčenie. Zvolila som korektor, CC krém, fixačný púder a bronzer.

Vopred vás upozorňujem, líčeniu sa venujem iba amatérsky a nie som vyučená kozmetička :-) Verím, že aj napriek tomu sa vám bude článok a makeup inšpirácia v 1 páčiť.

Môj výber produktov

1. krok
 Na pleť som naniesla Mary Kay CC krém s ochranným faktorom SPF 15 na očistenú hydratovanú pleť. Krém je stredne krycí, ale pleť pekne zjednocuje a tým tvorí základ pre naše dnešné kontúrovanie. Zároveň som zvolila jemné líčenie oči v zemitých farbách, ktoré obľubujem, a to kombináciu matných i lesklých odtieňov. Moje zelené oči tak dostali väčšiu "iskru" ako sa vraví.

2. krok
Do stredu čela, brady, v okolí očí a strede nosa som naniesla korektor Mary Kay v odtieni beige, ktorý je dostatočne svetlý, aby zvládol prejasniť a presvetliť spomenuté miesta tváre. Korektor som jemne rozotrela a zapracovala štetcom na makeup.

3. krok
V treťom kroku prichádza na scénu bronzový púder Mary Kay v tmavšej variante medium/dark s jemnými trblietkami pre tvár akoby pobozanú slnkom, ktorý som si vyberala schválne kvôli vám a viditeľnosti kontrastu na fotkách. Tento bronzer je skvelo pigmentovaný a načrtla som si si ním hlavné línie,ktoré som chcela na tvári "zoštíhliť" resp. zúžiť a zelimiovať a  nechať tak vystúpiť do popredia moje krajšie črty. Mám srdcovú tvár, takže kontúry som ťahala nasledovne-hrany líc popri spánkoch a okolo celého čela, pozdĺž línie nosa a hrany sánky. Pri srdcovej tvári nie je potrebné zvýrazňovať bradu. 90% kontúrovania zvládol bronzer, ten zvyšok je už o vašej zručnosti a šikovnosti, ako dokážete kontúry rozotrieť a zapracovať do stratena. Ja používam štetec na púder alebo hubku, ktorú zoženiete v každej drogérii.


4. krok
Už len zafixovať posledným produktom-transparetným sypkým púdrom, doladiť lipstick a je to!
Čo poviete? 

TIP: Pri kontúrovaní si na začiatok osvojte svoj typ tváre a nebojte sa popri svetlom korektore použiť i rozjasňovač pre ešte výraznejší efekt. Nezabudnite ani na farbu na líčka, dodá im "šťavu"!
Pri večernom svetle pôsobí takto vykontúrovaná tvár prirodzenejšie ako za denného svetla.



Snažila som sa vyčariť čo najviac mnou požadovaný look v čo najprirodzenejšom štýle vhodný i na bežné nosenie :-) Čo naň vravíte? Teším sa na vaše komentáre...



10 komentárov

  1. Odpovede
    1. Teší ma, že sa páči :) Písala som ho asi do jednej rána....

      Odstrániť
  2. Krásny výsledok :) a krásny blog :)

    http://www.ellenya.com/2016/05/mozno-je-to-bosorka.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásné líčení a nádherné fotky ! :)
    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. od blogerky ako si ty si to cením :) Strávila som nad tým hodiny kým som to spracovala...

      Odstrániť
  4. Odpovede
    1. nečakala som také milé ohlasy na moje líčenie ďakujem :)

      Odstrániť
  5. S kosmetikou MK nemám zatím moc zkušenosti, ale tyto produkty vypadají dost dobře!
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť