Heart&Home

nedeľa 17. júla 2016

Zdravím a peknú oddychovú nedeľu prajem!
Dnešný deň trávim v pohodlí domova a len tak si užívam pocit oddychu a ničnerobenia po namáhavom týždni. Pre mňa je domov miesto, kde sa cítim absolútne príjemne a bezpečne a má pre mňa špecifickú, veľmi pozitívnu atmosféru. Na to, aby ste si z domu či bytíku spravili naozajstný domov, je treba viac ako len naaranžovať kusy nábytku. Pravý domov má dušu a zväčša trvá dlho, kým mu tú dušu dáte a poviete si-teraz sa tu cítim ako doma! Mne osobne tento proces trval zhruba rok, kým som sa v mojom byte začala cítiť ako vo svojom malom raji :-) Podarilo sa mi ho skrášliť a vylepšiť podľa mojich vlastných predstáv a stal sa miestom, kde trávim voľný čas úplne najradšej. 

Asi najjednoduchší spôsob ako si navodiť v byte pocit pohody a pokojnej atmosféry je kúpiť si sviečky. Dnes vám ukážem kvalitné sviečky Heart & Home, aké by ani u vás doma nemali chýbať...pretože aj ich názov je symbolický, veď ako sa vraví "Home is where the heart is."
Sviečky Heart&Home som si mohla vybrať podľa vlastného gusta z eshopu albi.sk. Iste tento darčekový obchod poznáte a nemusím vám ho predstavovať, ale ak nemáte kamenný obchod vo vašom meste, poslúži i eshop. Okrem darčekov, spoločenských hier, písacích potrieb a hlavolamov tam nájdete i krásny výber kvalitných sviečok. Ich zvláštnosťou je sójový vosk vyrobený zo sójových bôbov, vďaka čomu sú sviečky netoxické a šetrné i k životnému prostrediu. 

"Heart & Home sviečky horia pri nižších teplotách, než klasické sviečky, a tak presvietia váš domov na dlhú a dlhú dobu… Sójový vosk je aromatizovaný, takže sviečka navodzuje nielen hrejivý pocit, ale váš domov bude aj krásne prevoňaný vôňou, ktorú si vyberiete pre navodenie tej správnej atmosféry. A to aj keď sviečka zrovna nehorí. Použitý vosk totiž umožňuje, aby sa esencia s voskom lepšie prepojila, a vôňa sviečok je tak intenzívnejšia."
Veľkú sviečku Pravé okúzlenie som si vybrala, priznám sa, predovšetkým podľa farby. Ružová je moja srdcovka a v spálni si ňou rada spríjemňujem izbičku. Trafiť ale na diaľku vôňu, bez možnosti si k nej privoňať alebo aspoň uhádnuť zloženie a obsah bol challenge. Na sviečke sa píše, že v srdci tejto romantickej vône tlčie prísľub pravej lásky so sladkým nádychom hrejivého dotyku. Je to nežná vôňa, ale sladká a neviem v nej rozoznať konkrétne arómy. Každopádne vonia dosť romanticky a asi sa bude hodiť pre pekné chvíle s rodinou či partnerom. Balenie sviečok pozostáva zo sklenenej dózy a vrchnáka, ktorý pripomína mramor a je kúzelné, mňa úplne dostalo. Veľká sviečka vydrží horieť až 70 hodín a horí dlhšie ako bežné sviečky. Krásne prevonia domov a podnecuje človeka k snívaniu.
 Stredná sviečka Morská tráva je o čosi menšia ale nepochybne si získa priazeň širšieho spektra ľudí.  Nie je totiž sladká, ale svieža a taká príjemne neutrálna a pritom nádherne vonia. Sú v nej cítiť kvety, citrusy i čerstvo pokosená tráva. Pri tejto sviečke si viem predstaviť, že som na nejakom širokom priestranstve, kľudne i na pláži a nasávam morský vánok miešajúci sa s arómou kvetín. Vydrží horieť až 30 hodín.
Maličkú sviečku bez obalu som si zvolila vo vôni Zahmlené svitanie, čo navodzuje pocit snovej atmosféry už samo o sebe. Je to výraznejšia vôňa a určite som sa s niečím podobným už v živote stretla, tá aróma mi niečo silne pripomína, ale je ťažké určiť čo presne to je. Je to zmyselná vôňa, i sladkastá i svieža a zo všetkých troch vám asi najviac udrie do nosa, pretože vonia krásne. Vydrží horieť až 15 hodín.


Tieto sviečky vám môžem vrelo odporučiť či už ako romantický darček alebo ich venujte niekomu, kto skrátka miluje svoj domov a rád sa obklopuje pekným vecami...tak ako ja :-)


3 komentáre

  1. Miluju svíčky, hlavně YC! Díky moc za tip, určitě tyhle omrknu!

    Nikola Mills

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tieto sviečky chcem už dlhšie vyskúšať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásné fotky :) Svíčky mám moc ráda a tyhle vypadají moc hezky.

    For a healthy life

    OdpovedaťOdstrániť