MARY KAY~SKINCARE

nedeľa 23. októbra 2016

Krásnu a pohodovú nedeľu prajem!
Dnes takto víkendovo a oddychovo by som poňala dnešný článok, ktorý sa bude týkať mojej aktuálnej starostlivosti o pleť. V lete som zvykla používať veľmi ľahké hydratačné krémy a odmasťujúce čistiace gély, pretože v teple sa i moja zmiešaná pleť mastí a to mi nevyhovuje. Na sklonku leta som svoju pleťovú starostlivosť troška pozmenila a doteraz, takto na jeseň, mám už zaužívaný takpovediac svoj pleťový "rituál". Predstavím vám postupne každý jeden výrobok z rady Botanical Effects od Mary Kay. Už dávnejšie som si vravela, že mať celú radu v starostlivosti o pleť od jednej značky, by bolo viac ako fajn a všetci vieme, že súbežné používanie výrobkov z jednej rady znásobuje jej účinky, a tak je i jednoduchšie jej efektivitu posúdiť.
kúpite na: www.notino,sk


Testovala som osviežujúce tonikum, hydratačný krém s SPF 30, masku na mastnú/citivú pleť a čistiaci gél na suchú/citlivú pleť.
Najviac som sa tešila na Botanical Effects hydratačný krém s SPF30, paradoxne ten ma ale ohúril najmenej. Tento ľahký krém poskytuje 12-hodinovú hydratáciu a ochranu pred slnečným žiarením, a to všetko v jednej malej tube. Obsahuje antioxidantmi nabité výťažky z dračieho ovocia a pomáha bojovať proti voľným radikálom poškodzujúcim pokožku. Obsahuje tiež výťažok z Aloe vera pre extra dávku antioxidantov. Neviem, ale na jeseň mi hydratačne nepostačuje a  faktor 30 sa mi zdá takpovediac zbytočný, v lete to bolo nepochybne vhodné, ale mám pocit, že práve kvôli vysokému faktoru vyzerám akosi bledo. Ten nepatrný filter na pleti cítim a vidím a mne osobne to nevyhovuje. Akosi si na to neviem zvyknúť a moja pleť sa s ním nevie vžiť. To je asi jediné, čo mi vadí. Inak som zaznamenala po dlhodobom používaní tohto krému zlepšenie stavu pleti, t.j. netvoria sa mi žiadne komedóny, hurá! Vyriešila som to tak, že ho používam iba ako denný krém a na noc si doprajem čosi výživnejšie. 
Výrobok, ktorý ma nadchol je Mary Kay Botanical Effects osviežujúce tonikum. Má vynikajúce účinky a možno ho používať na dennej báze. Balenie obsahuje rozprašovač, ktorý ale nikdy nestriekate priamo na tvár ale na vatový tampón a až následne očistíte pleť. Potrebné sú aspoň 4 streknutia, ja zvyknem i 6x a viac, pretože strieka naozaj decentne a na vatovom tampóne to takmer ani nevidieť. 

Medzi jeho účinky patrí:
  • Obsahuje výťažok z antioxidantmi nabitého dračieho ovocia a pomáha bojovať proti voľným radikálom poškodzujúcim pleť.
  • Obsahuje tiež výťažok z Aloe vera pre extra dávku antioxidantov.
  • Odstraňuje stopy nečistôt – a tiež odumreté kožné bunky – pre komplexné čistenie.
  • Obsahuje výťažok z vilínu, ktorý sa tradične používa na stiahnutie pleti, pričom nesôsobuje pocit napnutej alebo suchej pleti.
  • Pomáha redukovať lesk a zanecháva pleť na pohľad zdravú a osvieženú.
Za 147 ml miniete rovných 22 eur, momentálne dostal tento výrobok nový šat, dostupný je v sýtej ružovej farbe. 

Mary Kay Botanical Effects pleťová maska pre zmiešanú a mastnú pleť pomáha čistiť póry a odstraňuje nadbytočný maz, ktorý absorbuje a zanecháva tak pleť čistú. Maska je sýtej bielej farby a pripomína sadru, na tvári doslova zaschne a výrazne tak sťahuje póry a reguluje tvorbu mazu. Póry zároveň prečistí, a to vďaka výťažkom z guavy a kanuky. Maska je podľa mňa silne odmasťujúca, preto ju odporúčam používať striedmo iba na T-zónu, vo frekvencii 1-2x týždenne a to večer po použití čistiaceho gélu. Neobsahuje syntetické farbivá a je bez parfumácie, čo je atribútom celej rady Botanical Effects. Čistiacu masku môžem rozhodne doporučiť k doplnkovej starostlivosti, majiteľky mastnej a zmiešanej pleti si určite prídu na svoje. Výsledky a viditeľne menšie a stiahnuté póry sú badateľné už po prvej aplikácii. 
Posledným výrobkom je Botanical Effects čistiaci gél, ktorý by mal nahradiť micelárku či odličovacie mlieko. Je veľmi príjemný a nedráždi pokožku, nespôsobuje ani pocit pnutia. Jeho zložky, ktoré sa prirodzeným spôsobom získavajú z kokosových orechov, čistia pleť do hĺbky a účinne rozpúšťajú všetky stopy mastnoty. Obsahuje tiež výťažok z antioxidantmi nabitého dračieho ovocia, ktorý pomáha bojovať proti voľným radikálom poškodzujúcim pleť ako aj výťažok z Aloe vera. Odporúča sa ho používať ako prvý a až potom aplikovať osviežujúce tonikum a na záver hydratačný krém. 


Máte rady značku Mary Kay?


11 komentárov

  1. Tá maska mi pripomína malinovú masku H and M, tiež na pleti zaschla, vysušovala pleť jedna radosť, ale póry čistila krásne, takže na mastnú pleť bola fakt dokonalá. Možno si túto objednám, má lepšie balenie ako sáčkové masky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Táto maska je dobrá na odmastenie pleti, pekne čistí, len cena ja vyššia, tak najprv by som na tvojom mieste skúsila menšie balenie, či ti sedí :)

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Táto rada je čímsi nová a iná ako klasické rady, viac stavia na prírodné zloženie :)

      Odstrániť
  3. Od Mary Kay som zatiaľ nič neskúšala, aj keď ma ich produkty zaujali, majú dosť vysoké ceny:/ Teraz som si však kúpila set troch produktov na akné, tak som zvedavá:) Tieto produkty vyzerá zaujímavo, škoda, že ti ten hydratačný až tak nesadol. Čo sa týka používania produktov na pleť z jednej rady, s tým súhlasím, mám to na sebe potvrdené:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ceny sú vyššie, to je pravda :-) Krém nie je sklamaním, ale mala som už aj lepšie, asi som rozmaznaná :) Ja som počula, že s akné MK zatočí, kolegyne to chvália.

      Odstrániť
  4. Moc krásně jsi fotky nafotila. Mary Kay jsem ještě nezkoušela, líbí se mi jejich obaly a dle tvého popisu vypadají, že můžou být fajn. Až teda na ten hydratační krém se zbytečně vysokým ochranným faktorem na podzim. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, snažila som sa, aby sa vydarili :-) Ten krém nie je zlý, len mi vadí ten biely film, ktorý po ňom ostáva :)

      Odstrániť
  5. Ja používam od MK odličovať na oči a moja mama aj krémy prosti vráskam, ale inak dávam prednosť iným značkám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nemám s touto značkou moc dobré skúsenosti, pretože som sa raz dala namaľovať v "stánku" s touto značkou a nebolo to nič moc, produkty ma vobec nezaujali a vôbec mi nepasovali, ale možno to bola len náhoda ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Túto značku mám veľmi rada! :) Pred nejakým časom som mala sadu na problematickú pleť, a odvtedy mám s pleťou len minimálne problémy :)

    OdpovedaťOdstrániť