CHRISTMAS DECOR

utorok 22. novembra 2016

Blíži sa nepochybne najkrajšie obdobie roka, Vianoce už klopú pomaličky na dvere a nastal ten pravý čas porozmýšľať nad tohto ročnou výzdobou a dekoráciami. Spríjemniť si svoj domček či bytík a nastoliť tak v skutku pravú vianočnú atmosféru ešte nebolo jednoduchšie-obchody totiž ponúkajú širokú a pestrú škálu prekrásnych vianočných dekorácii. Šikovnejšie rúčky si však hravo poradia i s náročnejšími nápadmi a zrealizujú si ich sami v pohodlí domova. Skrášľovanie našich príbytkov tak nejak automaticky patrí k Vianociam a musím sa priznať, že je to jedna z vecí, ktoré mám na nich najradšej. Je úsmevné ako vysvietený stromček, sviečky na oknách či vôňa čerstvého ihličia dokážu v človeku vyvolať tak príjemné a hrejivé pocity a navodiť pokoj.


Osobne preferujem vo svojom byte severský škandinávsky štýl a i tento rok budem dekorovať v tomto štýle a ladiť výzdobu do bielej, striebornej či mätovej. O to viac sa mi ale páči klasika u nás doma v podobe červenej. Tento rok mi doslova zahrala táto farba na strunu a darmo, Vianoce sú a vždy budú spájané práve s červeno-zelenou kombináciou. Také tie pravé, tradičné a útulné Vianoce určite :-)
Sladkosti, medovníčky a rôzne dobroty- to je oblasť, v ktorej pečení síce nevynikám, ale hrozne rada zdobím a dekorujem. Aj tu je šanca sa dosýta cez sviatky realizovať a vykúzliť tak nielen krásny ale aj sladký darček. 
 Prírodné materiály sú čím ďalej, tým viac v kurze a variabilita ich využitia je obrovská. Niečo pre kreatívne hlavičky. Cukrársky podnos som dostala na minulé Vianoce a okrem skladovania dobrôtok je možné ho použiť i na kreatívne dekorovanie takmer čohokoľvek. 
Obývacia izba je takzvaným srdcom Vianoc, a preto by jej dekorovaniu mal byť vyhradený nielen čas, ale i cit a vkus. Okrem stromčeka sa dá vyhrať i s menšími dekoráciami na oknách, parapetách, stenách či nad krbom. Veľmi pekne pôsobia obývacie izby s vysokými stropmi či i tie podkrovné so strešnými oknami. Navodzujú pocit domova a útulnosti. Nič nie je krajšie ako izbička, z ktorej sála svetlo a teplo domova.  Práve severania si potrpia na romantických svetielkach na oknách a radi nimi zdobia interiéry ako aj exteriéry. Svetielka tak plnia dvojitú úlohu- skrášľujú miestnosť a zároveň izbičku viac presvetlia. Strešné okná dokážu príbytky taktiež pekne presvetliť. Ak si chcete túto svetelnosť i izbe regulovať, nič nie je jednoduchšie, spoločnosť velux vám s tým totiž pomôže a na výber máte z množstva typov a druhov tieňiacich produktov. Okrem obývacej izby sú strešné okná o čosi romantickejšie v spálni. Večer cez ne možno pozorovať hviezdy a ak si chcete užiť nenútený spánok, stačí stiahnuť roletu. 

Kombinácia nehynúcej bielej a zemitých farieb či prírodných materiálov vystihuje môj štýl. Samozrejme, ten správny glamour a šmrnc do tohto štýlu jednoznačne primieša medená, strieborná či zlatá farba. Kontrast jednoduchosti a minimalizmu vyvážia odlesky drahých kovov a nádherné vianočné dekorácie vykúzlia z vášho domova oázu pravých nefalšovaných a kúzelných Vianoc.

zdroje obrázkov: pinterest, tumblr

Už sa tešíte na Vianoce?




6 komentárov

  1. Ja uz se Vánoc nemůžu dočkat! :) Taky mam nejradši cerveno-zelenou kombinaci, ale jeste k nim moc rada přidávám zlatou :). BeautyOfLife blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja sa už teším na to, ako budeme s mojim priateľom spolu bývať a pred Vianocami ozdovať byt ♥ Krásny vianočný stromček, všade svetielka, možno nejaké sošky a iné dekorácie:) Mne sa na Vianoce najviac páči kombinácia zlatá a červená alebo strieborná a ružová:)

    Saja Frey blog
    Pozývam ťa na: Súťaž o diár Dary Rolins

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Už aj ja by som si mala pomaly vyzdoobiť izbu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Úžasná inspirace! Já už brzo budu taky zdobit :)
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Miluji Vánoční dekorace a taky se strašně moc těším na Vánoce :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vianočná dekorácia je krásna, len nie vždy sa všetko takto pekne do detailu podarí ako na fotkách :) ale niekedy poteší aj jedna maličkosť v miestnosti :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť