MOYRA LAKY

štvrtok 23. februára 2017

Ahojte zlatíčka,
čo poviete na novú manikúru? Ja som zvyknutá si ju vždy robiť sama doma. Nerada chodím do nechtových salónov, asi by som tam ani nevydržala sedieť a hlavne počúvať tie žvasty, haha. Pre mňa je sada na doma super vynálezom a je to už viac ako rok, čo som si zaobstarala set od SH na gél laky. Bol to fantastický kup, pretože v cene lampy boli aj base coat, top coat a farebný lak. Gél laky ako také môžete použiť aj od iných značiek a mne boli ponúknuté na testovanie gél laky Moyra. Keďže už celý proces lakovania dôverne poznám, viem vám dať plnohodnotný názor na ich aplikáciu, výdrž i celú širokú ponuku sortimentu. 

Moyra je značka pre nás veľmi príjemne cenovo dostupná. Jej sortiment zahŕňa všetky potrebné nechtové pomôcky pre prácu v salónoch, no i na doma. Na testovanie mi poslali celkom slušnú zbierku príslušenstva-3 farebné gél laky, base coat, top coat, pilník, odlakovač, olejček na nechty, lak s gélovým efektom i ošetrujúce laky na nechty. 
Začnem mojimi láskami a tými sú gél laky. Je to skvelý kompromis medzi obyčajnými lakmi a gélovými nechtami, ktoré brutálne ničia nechty. Obyčajné laky zasa nevydržia niekedy ani dva dni a už sa lúpu. Gél laky sa celkom jednoducho dajú urobiť aj doma za pomoci led lampy a ich výdrž prekoná všetky vaše očakávania-sú to aj 2-3 týždne bez porušenia. Navyše sa krásne lesknú a nechty vyzerajú hrubšie a pevnejšie, niekedy na pohľad nerozoznáte gél lak od gélových nechtov. Nemôžem povedať, že tá chémia obsiahnutá v nich vám nechty troška nenaruší, ale určite to nie je nič strašné. Neodporúča sa ale nosiť gél laky vkuse. Väčšinou si dávam po nich aj dva týždne až mesiac pauzu, aby sa spamätali.

Gél laky od Moyry mi došli na testovanie celkom tri-jeden som si sama mohla vybrať a zvyšné dva mi poslali. Vybrala som si pekný koralový lak 59 s drobnými trblietkami, niečo také v obchodoch nie je k dostaniu, je super na letné dni. Obdržala som aj klasický červený 36 a telový 66, oba sú krásne a univerzálne, pretože nude či červenú farbu by mala mať každá žena. Laky som testovala jeden po druhom a všetky tri mi vydržali na nechtoch zhruba týždeň a pol. Ukazovák sa mi začal olupovať ako prvý, ale tak to u mňa býva, skoro stále sa mi začne lámať presne tento prst. 
Čo sa týka špeciálnej starostlivosti-vyskúšala som aj zmatňujúci lak (vytvorí na nechtoch matný finish, výživu na nechty (ideálne po odstránení gél laku) aj keratínový spevňovač na nechty (ak sa vám neskôr budú dať nechty oslabené a krehké ako papier, tento lak to dá do normálu). Celkovo môžem túto starostlivosť doporučiť. 
Okrem gél lakov mi prišiel aj klasický lak ale s gélovým lookom vo vínovej červenej a fantastický olejček na ošetrenie nechtovej kožtičky (obsahuje 15ml a kvapká sa na okolie nechtov pomocou chytrej pipety)
Teraz vás s oboznámim s veľmi jednoduchým postupom pri aplikácii gél laku, pekne krok za krokom. 

Na začiatok musíte mať nechty samozrejme odlakované, odmastené (najlepšie pomocou liehu alebo je dostať špeci vlhčené obrúsky, ktoré poslúžia výborne) Tento krok nevynechávajte, lebo inak lak nepriľne. Samozrejme nechty opilovať do požadovanej dĺžky a môžeme naniesť podklad. 
odmastené nechty
....na nechty nanesiem podklad Easy Base. Je to priesvitný lak, ktorý mierne páchne. Akonáhle ho nanesiem na nechty, dávam ho tvrdnúť do lampy na 60s. Moja lampa sa po 60s automaticky vypne, takže nič neriešim. 
base coat

..akonáhle sa lampa vypne, môžem aplikovať farebný lak. Opäť dávam vytvrdnúť do lampy. Farebný lak zvyknem nanášať v 2 vrstvách, kvôli sýtosti farby a celkovému gel looku....
dve vrstvy odtieňa 59
záver- nanášam Easy Top čo je finálna povrchová vrstva a dodá nechtom požadovaný lesk a chráni lak pred poškodením. Nechty dávam znova vytvrdnúť do lampy na 60s. Nakoniec odmastím nechty takisto ako na začiatku, najlepšie pomocou jednorázových obrúskov alebo liehu, aby sa odstránil taký plak, ktorý na nich je z gél laku. 

...a tu už je výsledný efekt a ani to netrvalo dlho :-)...


Asi vás napadlo, že hoci to vyzerá dobre, bojíte sa ako to potom dostať dole- nato je chytrý trik. Ruky nechám odmočiť v teplej vode a potom v celku zlúpem celý lak z nechtov. Bez odlakovača, bez opilovania :-)

Máte rady gél laky alebo si radšej stále kupujete nové a nové laky a každý druhý deň to obmieňate ?


9 komentárov

  1. Skvělé barvičky, já mám desítky laků, ale poslední dobou si nehty vůbec nelakuji.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc se mi líbí že laky vydrží tak dlouho, to málo které. Mě se nejvíce líbí ten korálový, jak vyšitý na jaro.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Túto značku vobec nepoznám, ale laky vyzeraju krásne. Mne je jedno, či sa jedná o klasické laky, alebo o gel laky. Žiadny mi totiž nevydrží dlhšie ako 2 dni, po 2 dnoch sa už začne olupovat.
    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vyzerajú super, síce ja mám spravené gélové nechty, toto sa mi veľmi páči a veľké plus dávam tomu že ich nemusím odlakovať ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Túto značku nepoznám, ale vyzerá perfektne - najmä tie obaly! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Značka je pro mě úplně nová, ale ty odstíny má teda pěkné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Přesně tyhle gely mi posílala kamarádky =) škoda že si nehty nelakuju

    http://xoxo-ronnie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť