JEDLÝ DM BOX

sobota 25. marca 2017

Krásnu sobotu nabitú slnkom prajem!
Ešte v zimnom období som dostala od zastúpenia dmky super prekvapko v podobe, tentokrát nie beauty, ale jedlého boxu plného fantastických výrobkov dm Bio. Na fotke nižšie môžete vidieť celý obsah balíčka, a to všetko s logom dm Bio. Nie som nejaký šéfkuchár, ale víkendy sú u mňa (aj) o varení a dnes keďže je sobota, je ten správny čas vám niečo málo o tejto značke povedať. Ide v poradí už o 23.vlastnú značku dm, ktorá ponúka potraviny v biokvalite, vyrobené zo surovín pochádzajúcich z ekologického poľnohospodárstva. Sortiment dm Bio zahŕňa rôzne nápoje, obilninové produkty, strukoviny, produkty vhodné na desiatu alebo olovrant, ako aj ovocné drene.

Mne prišiel balíček výhradne na varenie a nezabudli ani na príslušenstvo- akými sú určite vareška a doska na krájanie, to je zlaté :-) Milujem cestoviny, najradšej mám špagety, takže sa aj celkom trafili do môjho gusta a omáčiek nie je nikdy dosť. Jedna je klasicá, tomatová, dá sa použiť nielen na špagety  a druhá je bolognese, ale pre vegetariánske typy :-) Ja nie som ani vegán, ani vegetarián, snažím sa mať pestrú stravu a obsiahnuť v nej toho čo najviac, a zároveň sa rada stravujem zdravšie, mám potom lepší pocit nielen vnútorný ale aj ten na žalúdku :-D 

Špagety som skúšala práve s tomatovou omáčkou, do ktorej som si pridala ešte vlastné ingrediencie a vyšli z toho klasické špagety. U nás mama doma väčšinou zavára takú svoju špeci omáčku, ktorú si viem veľmi rýchlo hodiť do špagiet a teda ju nič neprekoná. Ale keď už  som všetky vypotrebovala, aj táto sa hodí ako náhrada, a keď je to v bio kvalite tak ani nemám výčitky, že konzumujem niečo kúpené v obchode, kvázi polotovar.
Tortellini so zeleninou sú super najmä do polievky, podľa môjho názoru sa vyslovene hodia na nejaký ten vývar, ale ja som tvor experimentálny, preto som ich použila aj ako prílohu k rybe, čo možno nie je extra nápad, ale mne to chutilo. Nikde nie je napísané ako a s čím máte variť, ani či variť viete alebo nie. Je to o vás, o vašej chuti, a to nielen k vareniu. Teda na zadnej strane je len uvedené, že sú super do polievok, ako aj šalátov alebo omáčok....no ja som ich rupla k lososovi, ha a čo :D 

Ešte musím spomenúť pár super vecí, ktoré som v dmke minule kúpila, myslím, že to bola mangovo-banánová dreň, niečo na štýl detskej výživy a bolo to super, to mi chutilo a ešte nejaké bezlepko sušienky ale to už si nespomeniem názov. Majú toho habadej, takže pri najbližšej návšteve neočumovať iba šminky, ale odstáť si aj pri regáli s bio potravinami, iste si nájdete niečo šmakujúce aj pre vás.

Pekný víkend ešte!


4 komentáre

  1. mám rada tieto dm-kové potraviny :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já bych mohla jíst těstoviny denně :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mnaaaam tak toto zavidim užasny boxik v poslenom čase ma toto viac poteší ako nejaka kozmetika:))♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som si dnes kúpila prvýkrát nátierky a sú výborné! :)
    www.blogsilakrasy.wordpress.com

    OdpovedaťOdstrániť