May & June FAVES

nedeľa 10. júna 2018

Ahojte krásky,
vítam vás pri nedeľňajšom poste a tradičnej víkendovej pohodičke. Len príprava na tento článok mi zabrala niekoľko hodín a písanie contentu ma asi už iba dorazí. Ľudia ani okolie celkovo nevníma, koľko relevantného času a urputnej snahy sa skrýva za publikovaním jedného takéhoto, nazvyme to skromne, "obyčajného" článku. Povedala som si, že to dám, ale budem sa snažiť byť čo najvecnejšia, aby to nepôsobilo nudne a zdĺhavo. Už veky sme tu nemali sumárum mojich obľúbených produktov, najvyšší čas vás uviesť do deja.

Ešte minulý rok som si kúpila krásku Peach Palette od Too Faced. V tom čase bol problém sa k nej dostať v našich končinách, tak ma potešilo, keď som na ňu narazila na stránke sephora.cz. Zasielajú aj na Slovensko a všetko prebehlo v poriadku, nevidím dôvod, prečo si neobjednať zo sephory znova, aj keď v kamenných predajniach bývajú častejšie rúzne lákavé zľavy a akcie. Ale späť k paletke. Budem sa opakovať ako každá majiteľka tejto paletky očných tieňov-je jednoducho úžasná. Obsahuje ako matné, tak aj trblietavé očné tiene či maslovité so zlatým shimmerom v palete letných teplejších a veselých farieb. Matné tiene Peaches ´N´ Cream a Georgia používam každý deň ako taký najnutnejší základ, ak aj nemám chuť sa líčiť. Nectar zväčša aplikujem do vnútorného kútika alebo na pohyblivé viečko. Vidíte, že paletka aj napriek spektru farieb je využiteľná aj na to najbežnejšie líčenie. Ak mám viac času a vyhrám sa s tým, rada siahnem po broskyňovej Candied Peach a doladím ju odtieňom Caramelized. Paletka má nádherné prevedenie, o tom niet pochýb, vypracované do najmenších detailov a vonia ovocne po broskyniach, garantujem vám- nezažijete taký pocit luxusu pri žiadnej inej paletke  
Ak sa líčim na nejakú slávnosť, alebo len chcem, aby mi makeup cez deň nezliezal a póry boli menej viditeľné, volím bázu pod makeup Avon Luxe, v peknom zlatom plastovom balení s pumpičkou. O tejto báze som už na blogu písala, mám ju dlhšie, ale nevyužívam ju každý deň, tak jedno balenie mi vydrží aj rok. Ak hľadáte lacnú a účinnú bázu pod makeup, nezatracujte Avon a dajte jej šancu, je naozaj dobrá! 

Olej na pery je v lete skvelá pomôcka alebo aj náhrada klasického balzamu a tento od Pupa Milano Balmy Oil je môj verný spoločník už nejaký ten tok. Vypĺňa vrásky, zhydratuje pery do hĺbky a vonia po mede. Nemá nijakú chuť, ale lepší olejček na pery som nemala. Konzistenčne je to niečo medzi olejčekom, vazelínou a leskom na pery. Netuším, či sa ešte predáva, keďže ho mám už naozaj dlho a zvyknem ho používať iba v lete. 

Môj miláčik je jednoznačne tuhý šampón Lush Montalbano, pravý vegánsky produkt nabitý citrusmi. Na moje jemné a splihlé vlasy je to vzpruha najmä počas horúčav, kedy sa chcem osviežiť a schladiť a hlavu mávam rýchlo zaparenú. Práve citrusy vaše vlasy krásne oživia, dodajú im lesk aj odmastia vlasovú pokožku. Zelené olivy im zasa dodajú výživu a rozmarín je Nr. 1 na podráždenú pokožku či lupiny. Toto skvelé kombo hravo zvládne aj rýchlomastiace sa vlasy a dodá im lesk ako blesk, navyše je to takmer čistá príroda!
Pri olejčekoch ešte ostaneme a tento ste už mohli u mňa tiež vidieť, je z rady Eleo od Oriflame a takmer vôbec z neho neubúda. Mne stačí aj pár kvapiek na moje vlasy, pretože sú od prírody jemné a rovné, takže spotrebu olejov mám v priemere jeden olej na 3 roky, haha. Čo ma na ňom baví je, že je ľahký a nezaťažuje ani jemné vlasy, ktoré po ňom nepôsobia umastene ale majú hodvábny lesk. Na záver ešte k olejčekom, spomenula som olej na pery aj na vlasy a takmer som zabudla na olejček na nechtovú kožtičku-je to top produkt a je tiež od Pupa Milano!

Od Pupa Milano som si obľúbila aj prekásnu lícenku z kolekcie Material Luxury v mramorovom dizajne so zapečenou textúrou plnou jemných trblietok a šťavnatej ružovej. Ak sa bojíte trblietok, nemusíte, je síce pravda, že s lícenkou nanajvýš opartne, ale lesk je stále prirodzený a ten odtieň ružovej je na zožratie. Krásna farba, na jar a leto ako stvorená. 
Podkladovú bázu od Too Faced Shadow Insurance som takisto kupovala spoločne s broskyňovou paletkou zo sephory, a je to kvalitná báza pod očné tiene, až na tú cenu, tá je podľa mňa premrštená. Sľubuje výdrž až 24 hodín a mojich 8 hodín dá s prehľadom. Je neutrálnej, dosť svetlej farby, ale tá sa dá prekryť púdrom alebo rovno očnými tieňmi. 
Nesmie chýbať ani trojica mojich naj matných rúžov. Do prvej trojky sa dostala novinka Giordani Gold od Oriflame, čo je dosť výrazný úspech, ak rátam značky ako Jeffree Star alebo Gerard Cosmetics. Spomínané rúže som kupovala na beautybay.com v plnej cene a ak by som to mala zhrnúť, okrem obrovského výberu odtieňov a výdrže za hranicami zdravého rozumu majú tieto rúže aj výnimočne krásne obaly a v skutku príjemnú konzistenciu na perách, ktorá nedráždi a až tak nevysušuje. Málokto pozná značku Gerard Cosmetics, čo je podľa mňa veľká škoda, lebo oproti vyhajpovaným Jefree Star rúžom majú o čosi zamatovejší finish a hlavne neskutočnú vanilkovú vôňu. Jefree mi troška zapácha, priznám sa. Gerard a odtieň Skinny Dip mi vydržal v práci od rána od aplikácie až do príchodu domov a takmer vôbec nevysušuje. Počas dňa som sa si rúž nepretierala, nesmusím dodávať, že som jedla a pila, a večer po práci bol v takmer bezchybnom stave, aj keď jemne vyblednutý. 
Jeffree Star Celebrity Skin/ Oriflame Praline Nude/ Gerard Cosmetics Skinny Dip


Páči sa vám takýto typ článkov? Uvítali by ste ich častejšie? 


3 komentáre

  1. Odstíny rtěnek jsou nádherné, ale úplně nejvíce se mi líbí líčenka. Krásní oblíbenci. Takové články mám moc ráda. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento článok je super :-) TF paletku aj bázu mám doma tiež a obe produkty sú skvelé. Používam ich veľmi často.

    Suesanqa

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvělý článek, ano takové mám moc ráda. Líbí se mi, jak jsi produkty nafotila :) a nejvíce ze všech produktů mě zaujal ten tuhý šampon od Lush.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť