HOME DECOR| GLAMOUR

utorok 25. júna 2019

Bývanie v štýle glamour je úcta k čistote tvarov a chvála dokonalosti, vyjadruje romantiku, prepych a istú dávku okázalosti. Je očarujúci a zároveň sofistikovaný, elegantný, ale aj extravagantne odvážny.  Žiadúci a nedosiahnuteľný...aj to je glamour style.

Noblesa i elegancia sa snúbia v štýle zvanom glamour, čo v preklade znamená pôvab, lesk a príťažlivosť. Glamour štýl sa zrodil v 20. rokoch minulého storočia v Hollywoode, jeho čaro však spočíva nielen vo filme a módnom priemysle ale aj interiérovom dizajne, kde sa teší obrovskej popularite. Je to omnoho viac ako len zamat a lesk prepychu. Je to predovšetkým životný štýl. Očariť rodinu a známych svojím bývaním dnes nemusia len hviezdy milénia ale aj bežní smrtelníci.


Ako vytvoriť oslňujúci interiér ala "millionaire" ?

Stačí si osvojiť základy tohto štýlu a nasledovať zopár jednoduchých trikov ako z obyčajnej obývačky vyčarovať oázu luxusu, krásy a pokoja.

Základné znaky Gamour štýlu

  • ažúrový nábytok a čalúnený nábytok. Dbajte pri tom na to, aby zvolené tvary, farby a materiály navzájom korešpondovali. Veľmi efektná je kombinácia zlatej a bielej, prípadne smaragdovozelenej vo forme mramoru. K výrazným prvkom kombinujte už iba neutrálne farby ako champagne, prípadne sivá či staroružová. Mne veľmi imponuje variácia jemnej púdrovej ružovej so sviežou ale veľmi jemnou mint farbou a zlatými detailmi.
  • lesk- je alfa omegou glamour štýlu. Lesklé stropy, prípadne podlahy, sklo, rafinové svietidlá znázorňujúce hru svetiel či lesklý mramor- stačí si len správne zvoliť. Do jedného priestoru by som nekombinovala ťažké kryštálové lustre s perforovanými svietidlami. 
  • drahé kovy a kryštály- metalické odtiene či kamene Swarovski nie sú pre začiatočníkov v interiéri, ale dodávajú istý punc luxusu a prepychu. Ak ste v tomto smere neistí, začnite radšej v menšom a postupne, pridávaním rôznych drobností a doplnkov.

  • zamat, brokát, hodváb a iné správne zvolené látky musia ladiť nielen medzi sebou ale aj s nábytkom a celkovým vyžarovaním miestnosti
  • zrkadlo- ideálne v zlatom ráme. Zrkadlo býva dominantou či už chodby, obývačky alebo spálne, obľúbené sú v štýle baroko či rokoko, ale efektné sú tiež moderné zrkadlá v rafinovanom prevedení rôznych tvarov od oválnych a okrúhlych až po hranatejšie verzie.
  • kozub - teplo domova a jadro tohto štýlu dotvára jednoznačne kozub. Hodí sa najmä to moderne riešených apartmánových domov, víl či historických budov s vysokými  stropmi.
  • starožitnosti/jedinečné kúsky - či už siahnete po starožitnosti alebo replike v štylizovanej forme je to na vás. Ak preferujete čistejšie línie a nadčasovosť, doplnkov v tomto sektore hravo nájdete cez vyhľadávač nábytku favi.sk 
  • doplnky- nie nadarmo sa hovorí "it´s all about details". Inak tomu nie je ani v dizajnovaní vlastného bývania. Či už je to chic stolovanie, kvalitný riad a príbor v jedálenskom priestore, deky, koberčeky či vankúše, sviečky a svietniky v obývačke-všetky tieto maličkosti dotvárajú celkový dojem z bývania dokážu správne oživiť aj ten najvšednejší priestor. Doplnky od výmyslu sveta nájdete na bellarose.sk











*Všetky inšpirácie boli čerpané z vyššie spomínaných stránkov a použité produkty sú jednoducho vyhľadávateľné.




1 komentár

  1. Veľmi pekný a inšpiratívny článok na dekorovanie interiéru...

    OdpovedaťOdstrániť